Франция ни подкрепя за Съвета на ЕС

  • 27 април 2015 18:11

  • 1209
  • 4
Франция ни подкрепя за Съвета на ЕС
© Булфото

България ще си сътрудничи с Франция за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през втората половина на 2018 г. За това се договориха вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и френският министър по европейските въпроси Арлем Дезир.

На срещата беше потвърдена готовността на френската страна служители от българските министерства да преминават стажове във френските министерства във връзка с председателството. Г-н Дезир прие поканата да посети страната ни до средата на годината, за да открие обученията за българската администрация.

На срещата с министъра по европейските въпроси беше дискутирана и темата за присъединяването на България към Шенгенското пространство. Според вицепремиера Кунева то по никакъв начин не бива да се обвързва с напредъка в областта на правосъдието и борбата с корупцията.

Кунева и Дезир обсъдиха също проблема с увеличаващия се миграционен поток към Европа, включително приетите миналата седмица от Европейския съвет мерки за справяне със ситуацията в Средиземно море. Българският вицепремиер коментира, че макар сега фокусът да е поставен върху морските граници, ЕС не бива да забравя сухоземната си външна граница, каквато България се явява и която също е подложена на засилен миграционен натиск.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е на двудневно работно посещение в Париж. По-късно днес тя ще проведе среща с Клод Бланшмезон, главен секретар за френското председателство на ЕС през 2009 г., с когото ще бъдат обсъдени техническите параметри на договореното сътрудничество относно Българското председателство.

Утре вицепремиерът ще се срещне с министъра на правосъдието Кристиан Тобира. Тя ще посети и изложбата „Епопея на тракийските царе“ в Лувъра.

Последвайте канала на

1209 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
666n

2015.04.28 | 16:39

4
Бре,бре,бре, каква добра новина. Французите никога не са били на наша страна, та сега ли? Припомнете си 1912-13 г., 1918-19г. и т.н. та до сега.

2015.04.28 | 16:39

3
skrii se ma kurvooooooooo

2015.04.28 | 16:39

2
Стига с този ЕС. Тъпа крава. Страната е в лайната отвсякъде, тая пача непрекъснато ми размахва ЕС. Какво ме интересува ЕС, след като тука сте се събрали отбор некадърници и некадърници, и некадърници, и ...
BNF

2015.04.28 | 10:29

1
VYARNO E! TE I SEGA NI MRAZYAT,NOSA GOLEMI LICEMERI. AZ JIVEYA TUK OT 25-et godini I I ZNAYA I KATNITE ZABI.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини