БДЦ: Всичките ни действия трябва да водят до повишаване на отбранителната способност на България

  • 27 април 2015 16:25

  • 999
  • 4
БДЦ: Всичките ни действия трябва да водят до повишаване на отбранителната способност на България
©

Приветствам това, че участниците в КСНС се обединихме около принципа за необходимостта от приемане на програма от Народното събрание за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили и план за развитие на въоръжените сили изготвен от Министерски съвет.

Това заяви след приключване на Консултативния съвет по национална сигурност при президента – Кънчо Филипов, народен представител от ПГ Български демократичен център, съобщиха от пресцентъра на партията. „България трябва, съгласно решенията взети на срещата на върха на НАТО в Уелс в края на миналата година, планово да увеличава средствата за отбрана, до достигане на 2% от БВП до 2024г. и ние от БДЦ ще работим за това“, допълни Филипов.

Според него бъдещите инвестиции в отбраната трябва да водят до подобряване на оперативната съвместимост със съюзниците ни в НАТО. По думите му всички тези действия ще доведат до подобряване на отбранителната способност на държавата. „Ние сме за това, че трябва да има съгласие, и че отбраната на България не трябва да бъде територия за търсене на политически дивиденти от различните партии“, категоричен е народният представител.

Филипов допълни, че сигурността на страната е задача, не само на Министерството на отбраната, а и на всички институции, и на цялото общество, с оглед международната обстановка. Филипов даде като пример миграцията, която вече е елемент на националната ни сигурност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
999 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
KURVIIIIIII

2015.04.28 | 10:24

4
VSIZKI V ZATVORA
баламата

2015.04.28 | 10:24

3
накрадохте се и сега търсите някои да ви пази от кои -от любовта на народа ли .

2015.04.28 | 10:24

2
В затвора!

2015.04.28 | 10:24

1
престъпник ,милиционер, престъпник ,милиционер ако има възможност тези уроди да се избият веднага ще се оправим

Добави коментар

Водещи новини