Не са откри банкови сметки на Виктор Янукович в чужбина

  • 27 април 2015 16:15

  • 1086
  • 1
Не са откри банкови сметки на Виктор Янукович в чужбина
© Getty Images/Guliver

Украинската генерална прокуратура не откри сметки на бившия президент Виктор Янукович зад граница, предаде ТАСС, позовавайки се на заместник-главния прокурор Виталий Каско, отговарящ за международното сътрудничество, информира БТА.

"По предварителна информация Янукович-старши не е имал навика да пази средства в непарична форма. Това е човек от старата школа, съдейки по всичко, той е предпочитал парите кеш", цитира се изявлението на Каско за агенция Украинские новости.

По данни на генералната прокуратура са блокирани сметките на големия син на Янукович Александър. По-рано вътрешният министър Арсен Аваков заяви, че по сметките на Виктор Янукович и негови съратници са блокирани 6 милиарда гривни (почти 247 милиона евро по курса на днешния ден) и 3,8 милиарда долара. "Генералната прокуратура и министерството на правосъдието внесоха в парламента малки поправки, премахващи бюрократичните спънки пред начало на съдебен процес над Янукович и компания без присъствието на обвиняемите - с цел да се съберат като доход за държавата задържаните активи, без да се чака залавянето на бегълците", написа Аваков на страницата си във "Фейсбук".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1086 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2015.05.04 | 12:09

1
Също така не са и открити и зелени човечета в крим.

Добави коментар

Водещи новини