Бивша министърка поиска оставката на Варуфакис

  • 27 април 2015 15:36

  • 2361
  • 3
Бивша министърка поиска оставката на Варуфакис
© gettyimages

Депутатката от основната гръцка опозиционна партия Нова демокрация Дора Бакояни поиска оставката на министъра на финансите Янис Варуфакис.

Според нея той е "тежест" в кабинета на управляващите. Тя го обвини също така и в "подкопаване на националните интереси на Гърция", съобщава вестник "Вима". Тежките обвинения Бакояни направи по местната телевизия "Скай", като подчерта, че Варуфакис би се оттеглил от министерското място, "ако имаше поне малко чувство на патриотизъм".

"Варуфакис е тежест, обладан от нарцисизъм и живее с мисълта, че е център на вселената. Най-доброто, което може да направи, за да улесни премиера Ципрас е да си подаде оставка", каза Бакояни. Бившата министърка на външните работи и кметица на Атина смята, че кабинетът на Ципрас може да постигне споразумение с международните кредитори и по този начин да гарантира нормалното финансиране на Гърция. Бакояни също така смята, че Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли няма да отиде на нови избори, за да излезе от сегашната трудна ситуация.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.06 | 12:32

2
Дора Бакоянидасийбемамата , долна соросоидка ! САМО СИРИЗА и АТАКА ! ЦИПРАС СИДЕРОВ ПРЕМИЕР !
уъ

2015.07.06 | 18:51

3
абе, малоумници що не си отидете в СССР при бащицата. тука само цапате земята.
Идеал Петров

2015.07.06 | 09:41

1
Това да не е лозунг от Карлуково?

Добави коментар

Водещи новини