Заради лимитите на болниците вече се сформират листи на чакащи пациенти

  • 27 април 2015 15:25

  • 1586
  • 0
Заради лимитите на болниците вече се сформират листи на чакащи пациенти
©

Заради наложените на болниците лимити, вече се формират листи на чакащи пациенти, каза днес във Варна зам.-председателят на парламентарната група по здравеопазване депутатът от БСП д-р Емил Райнов, предаде БТА.

Той посочи, че хаосът в системата се увеличава, хората са принудени да пътуват, за да намерят болница, която не е свършила лимита си, за да получат лечение. Ще стане още по-лошо, ако бъдат приети промените в закона, които ще наложат и някои от здравноосигурените българи да си доплащат за медицинска помощ, каза Райнов. БСП ще сезира Върховния административен съд заради лимитите на болниците, посочи лекарят. По думите му решението на НЗОК по този въпрос е взето в разрез със закона и абсолютно непрозрачно. Никой не знае как бяха определени лимитите за отделните болници, а министърът на здравеопазването отказва да коментира този въпрос, каза Райнов. Председателят на дискусионен клуб "Бъдеще" към БСП-Варна д-р Десислав Тасков допълни, че в онкоболницата в крайморския град, където работи, лимитите за април са били изчерпани малко след 15-о число. По думите му това е принудило колегите му да отказват химиотерапия на пациенти. През последните дни не можем да им осигурим и обезболяващи лекарства, каза още Тасков.

Във Варна Емил Райнов и колегата му Красимир Янков ще участват в публична дискусия на тема "Лимитите в здравеопазването - лимит върху живота на българските граждани", която ще се проведе довечера във Фестивалния и конгресен център.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1586 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини