В Гърция задържаха издирван от Интерпол руски мафиот с български паспорт

  • 27 април 2015 14:29

  • 1762
  • 0
В Гърция задържаха издирван от Интерпол руски мафиот с български паспорт
©

Задържан в гръцкото населено място Неаполи, край Солун, е 33-годишен руснак, издирван в продължение на две години с червена обява на Интерпол.

Руският мафиот е с обвинение в убийство, участие в престъпна организация и незаконно транспортиране, съхраняване и притежание на оръжие и боеприпаси. Според информацията 33-годишният мъж с малко име (използва се и като негов прякор в криминалните среди) Артур е започнал престъпната си дейност през 2012 година в Русия.

В Солун е избягал в началото на 2014 г. и е разкрит от полицейските власти през декември миналата година. При ареста му вчера следобед, в района на Неаполи, той не е оказал съпротива и се е представил за българин, показвайки фалшиви български документи.

При разкриването и задържането му от полицейските служители от Отдела за борба с организираната престъпност и трафика на хора към Дирекцията по сигурността на Солун, срещу него е образувана и допълнителна преписка за фалшифициране на документи, неверни показания и нарушаване на Закона за чужденците.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1762 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини