Арести в КАТ - Пловдив. Задържани са шестима (обновена)

  • 27 април 2015 13:59

  • 5762
  • 6
Арести в КАТ - Пловдив. Задържани са шестима (обновена)
©

Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР извършва проверка в КАТ "Пътна полиция" в Пловдив, потвърдиха от пловдивската полиция, предаде БНР.

Вътрешната дирекция на МВР извършва оперативно-издирвателна дейност по предотвратяване, пресичане, разкриване на престъпления и дисциплинарни нарушения, извършени от служители на министерството.

Според информация на "Марица" има арестувани, като четирима от тях са офицери.

По информация на "24 часа" шестима са задържаните служители от отдел "Регистрации на автомобили" в пловдивския КАТ.

Двама от арестуваните са офицери с инициали П.К и Х.М. Вторият е син на бивш зам.-шеф на едно от полицейските управления в града. Закопчан е и мъж на име Сергей от ромски произход, който е помагал на водачи да регистрират колите си, като е демонстрирал близки връзки с катаджиите. От Окръжна прокуратура обещаха официално съобщение по случая.

Проверките са започнала тази сутрин и са във връзка с редица констатирани пропуски и проблеми. Те ще продължат до 8 май включително, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева, предаде БТА.

Нарушенията са свързани с регистрациите на моторни превозни средства, преминаване на технически прегледи на автомобили, издаваните във връзка с това документи за регистрация, издаването на свидетелства за правоуправление на МПС, поясни прокурор Андреева.

Предмет на проверката са и легализирането на шофьорски книжки, издадени в чужбина, включително и такива издадени в страни членки на ЕС, издирвателната дейност на автомобили, обявени за издирване в Националната шенгенска информационна система и други. Успоредно с това се проверява дали полицейски служители от КАТ - Пловдив са помогнали на шофьор, блъснал с автомобил и убил човек на пътя, да избегне наказателно преследване. По този случай в Окръжна прокуратура - Пловдив се води досъдебно производство. В момента текат разпити на служители на "Пътна полиция", допълниха от ОДМВР. Засега обвинения не са повдигнати.

С разпореждане на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов е сформиран екип от трима прокурори от Окръжна прокуратура и трима прокурори от Районна прокуратура в Пловдив, които да ръководят проверката. След приключването й, до 1 юни 2015 г. ще бъдат обобщени резултатите, допълни прокурор Андреева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5762 6

Коментари 6

Добави коментар
АНОНИМЕН

2015.04.28 | 15:47

6
АУУУ ГЛЕЙ СЕГА КВО СТАВА КАТО ТРЪГНАТ ПО ВСИЧКИ ГРАДОВЕ , ЧЕ КАТО СЕ РАЗВИХРЯТ ЕДНИ АКЦИИ ,ЧЕ КАТО ПОЧНАТ ДА СЕ ИЗДАВАТ ЕДНИ ПРИСЪДИ _МЕЧТАЙ НАРОДЕ ГЛУПАВ И ЧЕТИ ПОРЕДНИТЕ ГЛУПОСТИ . ЗАД ВСЕКИ КАТАДЖИЯ СТОИ ПРОКУРОР И СЪДИЯ , ТАКА Е И ПО ЗАТВОРИТЕ ПЛАЩАТ ДА СИ ДОБРЕ , ПЛАЩАШ ЗА ПРЕДСРОЧНО И ЕДНОВРЕМЕННО ПЛАЩАШ НА ДРУГ ДА НЕ МУ Е ДОБРЕ .ВСИЧКО ДЕЙСТВА ПО РОДНИНСКИ ОСОБЕННО В ЗАТВОРА БЕЛЕНЕ , ПЛЕВЕН ЛЕВСКИ В. ТЪРНОВО АБЕ МАЙКАТА СИ ТРАКАЛО

2015.04.28 | 09:49

5
Днеска в Пловдив,утре и в други места по страната.Гнилите ябълки не стават за ядене,а само за мармалад.
Регистратора

2015.04.28 | 08:40

2
Елате и в Русенския КАТ има доста за арести!

2015.04.28 | 08:41

4
v sravnenie sus slivenskia ryapa da yadat
хлъц

2015.04.28 | 08:40

3
Във всеки град 90% от катаджиите са за затвора !
g

2015.04.28 | 08:40

1
а в КАТ Русе кога ще ги поарестуват......

Добави коментар

Водещи новини