Вижте как можете да помогнете на Непал

  • 27 април 2015 13:55

  • 1609
  • 3
Вижте как можете да помогнете на Непал
© gettyimages

Ужасното земетресение, което разтърси Непал на 25 април 2015 г. и отне по последни данни живота на над 3600 души в азиатската планинска държава и съседни страни, рани над 2500 и предизвика опустошителни разрушения, мотивира ред организации по света да започнат събиране на пари в помощ на пострадалите, сред които има 1 млн. деца.

Ето и някои организации, набиращи средства.

World Vision е християнска организация с цел спасяване на деца и невръстни от бедността и подпомагане на пострадали. World Vision има представителство в Непал. Може да дарите пари на тази организация тук.

Oxfam е международна организация, която се бори срещу бедността. Тя също има представителство в Непал. Може да дарите пари на тази организация тук.

Samaritan's Purse е протестантска организация, която работи в критични райони на света. Тя има присъствие в Непал. Можете да дарите пари на тази организация тук.

CARE (Cooperative for Assistance and Relief Everywhere) е голяма хуманитарна организация с офис в Непал. Влизайки на нейния сайт, вие ще бъдете пренасочени към страница, чрез която може направите дарение за CARE.

Save the Children е организация, помагаща на деца в 120 държави. Тя също има представителство в Непал. Може да дарите пари на тази организация тук.

УНИЦЕФ е организацията за защита на децата към ООН. Тя се опитва да опази всяко дете по света. Тя също има представителство в Непал. Може да дарите пари на тази организация тук. Освен това можете автоматично да дарите $10 чрез кратко съобщение с текст "Nepal" на номер 864233 (UNICEF).

Catholic Relief Services. Организацията се описва като хуманитарна агенция на католическата общност в САЩ и помага на хора в 101 страни по света. Тя е изпратила десетки спасителни работници в Непал. Може да дарите пари на тази организация тук.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1609 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.27 | 21:23

2
А на България, кой ще дари пари, като 3 милиона човека живеят под прага на бедността?

2015.04.28 | 07:16

3
За съжаление, България пари има, акъл няма и все избира грешните хора, един читав няма вече 25 години. А акъл не се дарява, щото трябва акъл, за да се вземе акъл.
XXL

2015.04.27 | 14:47

1
ДА ИМ ИЗПРАТИМ ЦИГАНИ ДА РИНАТ СНЯГ И ДА ЗАМЕСТЯТ ШЕРПИТЕ ДА РАЗБЕРАТ КАК СЕ ВАДИ ХЛЯБА С РАБОТА А НЕ С ПРОСИЯ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини