Телефонните измамници върлуват с нова схема

  • 27 април 2015 09:23

  • 4260
  • 4
Телефонните измамници върлуват с нова схема
©

С нова измамна схема действат телефонните измамници в Шуменска област, предупреди ОДМВР. Вместо прокурори, лекари и полицаи на домашните телефони на измамените звънят "пожарникари", а в новия сезон сюжетът на измамата се върти около трагичен взрив с ранени роднини. В момента вървяла вълна от обаждания на огнеборци, които съобщавали на събеседниците си, че в дома на техен близък е възникнал пожар и той е пострадал.

Представените от измамниците версии са различни - от късо съединение на електрически уред до взрив на газова бутилка. За да звучат достоверно мошениците давали телефон на служител на пожарната и посочвали име с някакъв чин, например лейтенант Иванов.

"Състоянието на вашия близък е изключително критично, има опасност за живота му, налага се спешно лечение и са нужни средства" - обяснявал пожарникарят. В някои варианти се намесвал и лекар. Измамена по тази схема станала жена на 72 години от Шумен. Към 14.30 в петък ѝ позвънил мъж. Представил се като "д-р Маринов от болницата в Търговище" и разказал, че дъщерята на бабата е пострадала при взрив от газова бутилка. Поискал пари за операция и малко след това пред дома си на възрастната жена предала на непознат куриер 4 хиляди лева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4260 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
baihui

2015.04.27 | 14:07

4
Няма осъдени защото във всички "схеми" участват ченгета !

2015.04.27 | 13:39

3
ей тия дъртаци не се научиха - да проверят и да звънят първо на близките си и после да се вайкат. То все едно да вземеш бонбон от дете - кажи му някоя лъжа и то веднага ще ти даде всичките си пари.
любител

2015.04.27 | 13:36

2
На тези (дъртаци) всеки ден им се вну шава от всички медии, че за да те лекуват в болница, трябва да дадеш пари на ръка.Колко е вярно, сам си отговори.

2015.04.27 | 12:42

1
Ctia cte piali za izmamenite,pi6ete cled kato ca xvanati dali i kolko ca ocydeni....

Добави коментар

Водещи новини