Силни вторични трусове в Непал, броят на жертвите надхвърли 2300 (обновена)

  • 26 април 2015 12:05

  • 2798
  • 0
Силни вторични трусове в Непал, броят на жертвите надхвърли 2300 (обновена)
© Getty Images/Guliver

Силни вторични трусове разлюляха района на непалската столица Катманду ден след разрушителното земетресение в страната, предизвиквайки паника сред жителите, които потърсиха безопасно място на открито, предаде Асошиейтед прес.

Първият трус е бил с магнитуд 6,8, на 78 км източно от Катманду, съобщи Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, цитиран от ТАСС. Огнището е било на дълбочина 10 км.

Земетресението е било последвано от вторичен трус със сила 5 и епицентър на 50 км източно от Катманду, съобщи геофизичният институт на САЩ.

Вчера в 11,56 часа местно време в Непал беше регистрирано земетресение с магнитуд 7,9. То беше последвано от множество вторични трусове, най-силният от които с магнитуд 6,6, отчетен в 12,30 ч. местно време, отбелязва БТА.

По данни на Групата на ООН за оценка и координация при бедствия (UNDAC) вчерашното земетресение е засегнало близо 6,6 милиона души. По официални, но все още неокончателни данни броят на жертвите в Непал вече надхвърля 2000 души, съобщи непалското вътрешно министерство, цитирано от ДПА. Говорителят на министерството Лаксми Дакал заяви, че е  потвърдена смъртта на 2352 души в Непал.

Очаква се броят на загиналите да нарасне допълнително, тъй като десетки души продължават да са в неизвестност или са тежко ранени, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

2798 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини