АБВ преизбра Първанов за свой лидер (обновена+снимки)

  • 26 април 2015 10:40

  • 3258
  • 7
АБВ преизбра Първанов за свой лидер (обновена+снимки)
© Булфото

Избран за следващия двугодишен мандат като лидер на АБВ е Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Конференцията на АБВ гледайте НА ЖИВО ТУК

Новината бе съобщена на днешната конференция на партията.

За Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в за гласували 10 748 членове, което е 93,57% от всички гласували. Той е подкрепен от над 14 000 симпатизанти, което се равнява на 92,24%.

Втори по брой гласове е вторият кандидат - Стелиян Стефанов. За него са гласували 3,47%, подкрепен е от 3,8% от симпатизантите.

За третия кандидат - Трендафил Величков, са гласували 2,74%. Той е подкрепен от 2,44% от симпатизантите.

При обработени 94% от протоколите в момента, става ясно, че 27 471 човека са дали своя глас или като членове, или като симпатизанти за АБВ.

„Аз искрено благодаря за доверието и подкрепата. Признавам, че съм много изненадан от резултатите“, сподели след като разбра, че е победител, президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Това, което искрено го зарадвало, било резултатът.
„27 000 участници в едно гласуване, в което нямаше един клип, един плакат, една листовка, нямаше почти един ред написан в медиите“, отбеляза той.

За СДС, при техния вътрешнопартиен избор, за 3 поредни гласувания, техните кандидати са получили по-малко гласове, отколкото АБВ за един избор. Не забравяйте, че ние сме партия на една година, изтъкна Първанов.

Няма да е правя на интересен, аз ви благодаря сърдечно. Но много по-важно е друго – това, че ние в АБВ показахме на целия политически живот, че бъдещето е в пряката демокрация.

Много по-често ние трябва да питаме партията и симпатизантите по ключови теми на националното развитие, в това число и един най-естествен въпрос към партията и коалицията е ние какво правим, докога стоим, как се държим, каква коалиция правим – дали за местните или за бъдещи избори.

Резултатът от вчера е логично следствие от организационните процеси в днешно време, защото не можем да не отчетем високите темпове от създаването на клубовете. Това трябва да бъде оценено позитивно.

Не можем да си затваряме очите пред възникнали конфликти в много региони и общини. Изпълнителният съвет ще има категорична позиция, включително до степен да поеме на пряко управление изборния процес в отделни области и общини. Защото тези избори са моментът от който зависи бъдещето на АБВ и на лявото изобщо.

За разпределянето на партийната субсидия Първанов каза: „Има разпределена една минимална сума, но ако трябва да се сърдите на някого за забавянето, то това съм аз, аз съм стиснатият. Искам да се изясним – тези 1 милион и 300 трябва заедно да преценим за какво ги даваме. Балансът ще го търсим заедно“.

Много важно е да имаме структура във всяко едно населено място.

На мен ми се губи информацията за политически позиции и инициативи на нашите структури по места. Не се сещам за други инициативи. По места няма нищо по-хубаво от това да имаме една политическа платформа. Ако искаме АБВ да има бъдеще, ние трябва да се утвърдим като фактор във всяка една община, посочи президентът.

Не сме се събрали само да надуваме фанфарите, но трябва да има самочувствие и това, което стана вчера е повод за самочувствие, изтъкна той.

Риск има от това активната част на партията да бъде завладяна от конформизъм. Тогава обезличаването ни ще бъде сигурно.
„Не създадохме АБВ, за да събираме трохите от трапезата на властта“, заяви Първанов.

Да не се заразим със самоцелен радикализъм. Тогава просто ще прегорим, ще увехнем в сянката на крайните популистки формации.

Нашата алтернатива не е в отрицанието, а в стремежа нещата да се случват по-добре. АБВ предлага един нов прочит на идеята на лявото и ние трябва да бъдем катализаторът на дебата в лявото пространство и да бъдем в противовес на крайния национализъм, продължи новият стар лидер на АБВ.

И сега традиционната левица тегли повече към интернационализма, така е и СИРИЗА, по думите му.

Вчера беше отбелязана годишнината от подписването на договора на България с ЕС. Днес ние сме в периферията. Ние трябва да влезем в европейския дебат със самочувствие. Аз помня един период, в който със Симеон Сакскобургготски бяхме начело на държавата, когато имаше друго отношение. Каквото има да си кажем, нека да си го кажем като приятели, като партньори, като съюзници, призова Първанов.

Аз като президент, бях човекът, който стоейки край телата на загиналите наши млади момчета в Кербала, трябваше да произнеса ключовата фраза: „Ние оставаме“ и това беше нашата солидарност. Но сега, когато става дума за събитията, които стават близо до нашата граница, много ви моля, да запазим правото си на специфична позиция и да не допуснем враждебно отношение към Русия, призова Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Първите 3 области по гласуване за лидер на АБВ са Монтана, Благоевград и Плевен. В някои области като Кърджали, Смолян и Разград броят на гласувалите обаче от АБВ отчитат като незадоволителен.

При гласуването АБВ са регистрирали ръст в броя на симпатизантите, някъде броят им е два пъти броя на членовете.

Преди да бъде обявен изборът на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в прозвучаха националният химн и химнът на Европа. Пресконференцията откри и поведе социалният министър Ивайло Калфин.

Преди самото събитие актьорът Краси Радков, облечен като Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, посрещаше гостите на асансьора.

Припомняме, до избора се стигна, след като Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в хвърли оставка, след като депутатите гласуваха външния дълг.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

3258 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.04.27 | 09:47

7
голям смях , пълна излагация . тука виждаме сладката страна на субсидийката .
shatterer

2015.04.27 | 09:47

6
Сега пак ще започнат да имитират разномислие с герб, че местни избори наближават....глупаците трябва пак да гласуват за тях!
uih

2015.04.27 | 09:47

5
гоце , гоце ех гоце.

2015.04.27 | 09:47

4
То няма нужда да ходя на театър.
ХХ

2015.04.27 | 09:47

3
И какво сега? Гласуваха си дълга докато Първанов се правеше на ни лук ял ни мерисал и сега си го преизбраха. Сигурно решиха, че сме забравили. БОКЛУЦИ
безкрайно учуден

2015.04.27 | 09:47

2
бреййй, това изобщо не го очаквах! егати и изненадата!
ром

2015.04.27 | 09:47

1
Само кувалиция бостан

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини