Разследват зъболекар, слагал пломби на протези

  • 26 април 2015 07:38

  • 3721
  • 3
Разследват зъболекар, слагал пломби на протези
©

Здравна каса, полиция и прокуратура нищят дейността на стоматолог от Разлог след куп жалби на пациенти. В тях се твърди, че д-р Румен Дупаринов редовно отчита дейност и прибира пари, без да е извършвал никаква работа, пише в. "Стандарт".

Измамата лъснала, след като местни жители разбрали, че полагащият им се пакет за дентална помощ е изчерпан, а на практика не са били на преглед при стоматолога.

"Този медик отдавна е в нашето полезрение. Всичките му нарушения са за отчетена, но неизвършена дейност. Налагали сме му различни глоби - по 1000, по 2000 лева. Най-високата му санкция е 7100 лева. Ние искахме да сезираме прокуратурата за тези му действия, но държавното обвинение се е самозерило, тъй като има жалби в полицията срещу този стоматолог", каза директорът на здравната каса в Пиринския край д-р Румен Кондев.

От ведомството са изпатили нарочни писма до всички пациенти на д-р Дупаринов. Целта е те да декларират дали са били лекувани при него през първите три месеца на тази година и да се сравнят данните им с документацията на зъболекаря.

"Той си е позволил да "пломбира" по документи зъб на пациент от разложкото село Горно Драглище, който от 20 години е с протези", каза още д-р Румен Кондев.

Здравната каса пък продължава със засилените проверки на подобни лекарски практики.

Последвайте канала на

3721 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.27 | 23:59

3
hvashtaite kolove bradvi toiagi i boi po glavite na izednizite oligarchiata
Булгари

2015.04.26 | 10:42

1
Прост народ - слаба държава! И народа гледам все по-прост и все по-малко смисъл да съществува има! А Вие глупчета си плюйте в устичките и си стойте скрити натопло вкъщи... Страхливци жалки ще си умре тая нация в мизерия!

2015.04.27 | 18:41

2
Лесно е да си патриот пред монитора,нали ?

Добави коментар

Водещи новини