Ретро автомобили от България и Румъния на парад в Русе (видео)

  • 25 април 2015 16:23

  • 4642
  • 2
Ретро автомобили от България и Румъния на парад в Русе (видео)
© ruseinfo.net

Ретро автомобили от България и Румъния "се събраха" днес на първия по рода си парад в Русе. В атрактивното събитие участваха собствениците на 82 машини, като близо половината от тях са от северната ни съседка.

Русенци и гости на града имаха възможност да разгледат и да се снимат до ретро автомобилите. Най-старите машини на парада - "Мерцедес" и "Студебейкър", са произведени през 1928 г. Първата е собственост на русенец, а втората - на жител на Шумен. Колекционер от Букурещ пък представи "Форд" от 1931 година.

"Присъствал съм на много ретро паради в Румъния. За първи път участвам в такова събитие в България и съм доволен от организацията. Бих дошъл отново", каза пред журналисти собственикът на форда Нику Тътъану, цитиран от БТА.

Парадът на ретро автомобилите в Русе е организиран от общината и фондацията "Русе - град на свободния дух". Идеята е той да стане традиционен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4642 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.27 | 11:57

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2015.04.27 | 11:57

1
Най - после нещо положително да ме разведри от тягостните новини.

Добави коментар

Водещи новини