Гърция прибира парите от укрити данъци

  • 25 април 2015 15:45

  • 3011
  • 2
Гърция прибира парите от укрити данъци
© Getty Images/Guliver

Грък внесе в държавната хазна 1,8 млн. евро неплатени данъци. Властите разследват гърци с изключително високи сметки в женевски банки. За тях има съмнение, че са укривали данъци, а приходите им са от корупция.

Гръцките власти
вече започват да прибират парите от изнеслите в чужбина недекларирани средства, за които не са платени данъци, съобщава БНР.

Разследването по „списъка Лагард“ даде и първите резултати. Управляващият директор на строителната компания доброволно внесе един милион и осемстотин хиляди евро, за да се прекрати съдебната процедура срещу него. Строителният бос беше отведен в прокуратурата в Атина по изпълнение на заповед за експресно правораздаване. Според адвокатите му, той се явил доброволно.

Гръцката фирма, която строи магистралата до Кулата и създаде проблеми и закъснение в изграждането на важния участък, е част именно от въпросната компания.

Медиите допълват информацията по случая, със съобщение, че и бащата на управляващия директор, който е член на борда на фирмата, също е бил принуден за внесе в хазната осем милиона евро укрити данъци.

Прокуратурата в Атина все още не е приключила разследването по съмнение, че компанията е дала подкупи на официални лица в Скопие, за да спечели договор за строителство на магистрала.

„Списъкът Лагард“ съдържа имената на 2059 гръцки граждани с големи сметки в женевски банки,като се подозира,че част от тях са участвали в корупция и данъчни престъпления.Бивш финансов министър беше осъден скоро за това,че е премахнал имената на свои роднини от списъка,за да не бъдат разследвани от данъчните.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3011 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
рецептата моля !!!!

2015.04.26 | 21:38

2
уважаеми съседи...гърци и румънци....моля споделете..каква е рецептата..и ние да живнем...за бога
може би

2015.04.26 | 21:38

1
Да премахнем злобата завистъ простотията и да мислил с главата а не с задника!!

Добави коментар

Водещи новини