Шефът на КТ "Подкрепа": До есента едва ли ще има протести

  • 24 април 2015 20:30

  • 1652
  • 0
Шефът на КТ "Подкрепа": До есента едва ли ще има протести
©

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира във Варна предложените от кабинета промени в трудовото законодателство и въвеждането на дневни трудови договори. Той посочи, че ефектът от изсветляване на икономиката е положителен, но има и проблеми.

Възникват проблеми със социалното осигуряване на тия хора, с пенсионното им осигуряване, че това няма да се отразява, не дай си Боже да стане някоя злополука, не дай си Боже да стане нещо още по-сериозно, това са неща, които в рамките на еднодневен трудов договор може да създадат повече проблеми, отколкото да решат. Могат да се появят фалшиви злополуки, фалшиви болнични, купчини неща могат да се случат в тоя ред и ме е страх, че именно така ще стане, коментира синдикалистът, цитиран от БНР.

Димитър Манолов каза още, че до есента едва ли ще има протести и ситуацията е спокойна с изключение на военните заводи. Манолов и д-р Константин Тренчев присъстваха на отчетно-изборната конференция на синдикален регионален съюз "Подкрепа" в морската столица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1652 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини