Оставиха баретата Драгомир Драгомиров в ареста заради контрабандните цигари

  • 24 април 2015 18:19

  • 3721
  • 2
Оставиха баретата Драгомир Драгомиров в ареста заради контрабандните цигари
© Getty Images/Guliver (архив)

Пловдивският окръжен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Драгомир Драгомиров, който вчера бе привлечен като обвиняем по делото за контрабанда на цигари през ГКПП "Капитан Андреево".

Срещу Драгомиров, който е служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), са повдигнати две обвинения - на 29 март т.г. на бензиностанция в хасковското село Момково, в съучастие като помагач е улеснил Ремзи Караибрахимоглу, Яшар Коч, Себахир Б. и Михаил Иванов Млекаров да пренесат през българско-турската граница кутии с цигари без бандерол на обща стойност 24,29 млн. лева, без знанието на митниците. Това е станало чрез използване на документи с невярно съдържание, предметът на контрабандата е в големи размери и случаят е особено тежък, смята държавното обвинение.

Според прокурора Иван Спиров, Драгомиров е улеснил извършителите чрез съвети и разяснения как да пренесат контрабандните цигари през границата и е осигурявал логистиката на незаконния канал. Второто обвинение срещу служителя на СОБТ е, че в съучастие със същите четирима мъже е държал цигарите, предмет на контрабандата. Той е уличен в двете престъпления от свидетели, разпитвани при разследването.

Окръжната прокуратура в Пловдив днес поиска съдът да наложи на Драгомиров постоянна мярка "задържане под стража". Съдия Светлана Станева засекрети делото и нареди то да се гледа при закрити врата, тъй като в него се съдържат факти, които са държавна тайна. Тя е постановила Драгомиров да остане в ареста, тъй като е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 15 години, съобщиха по-късно от съда.

Доказателствата по делото, събрани до момента, са достатъчни да се смята, че е извършил деянията, в които е обвинен, мотивира се съдия Станева. Тя е преценила, че е налице реална опасност Драгомиров да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

До момента по делото за контрабанда на цигари са повдигнати обвинения срещу 16 души. 14 от тях са в ареста, а двама са с мярка за неотклонение "парична гаранция", поясни прокурор Спиров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3721 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
madridchanina

2015.04.27 | 08:25

2
napravo v zatvora. ta kava syma ne triabva da ima pro6ka
az

2015.04.27 | 08:25

1
Baretata e super gotin,kato moje i ima akal da pravi pari,shte gi pravi.Vie moje samo da zavijdate mishoci :)

Добави коментар

Водещи новини