Македония се отдалечава от членството си в ЕС (видео)

  • 24 април 2015 17:05

  • 3008
  • 3
Македония се отдалечава от членството си в ЕС (видео)
©

В сградата на ЕС в София се проведе дискусия относно присъединяването на Македония към ЕС, предаде репортер на Новини.бг.

Андрей Ковачев – депутат от ГЕРБ и член на ЕНП поясни, че всички резолюции и доклади, които се правят за напредъка на дадена страна кандидат-членка не са задължителни и проблемът на страните-кандидатки е, че тези препоръки се четат селективно. Такъв е и случаят с Македония – бивша република на Югославия. Ние искаме единствено от Македония да признае македонските граждани с българско самосъзнание и да им осигури демократични права, каза той.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев заяви, че България винаги е подкрепяла Македония в членството и в НАТО и ЕС. Така, че ние ще настояваме да бъдат поддържани добросъседски отношения и този наш стремеж е много добронамерен, каза той. С политиката си, която провежда Македония, все повече се отдалечава от членството в ЕС, посочи Станишев. Македония е страната, при която най -дълго продължават проучвателните доклади без да има реален старт на преговорите за присъединяване към ЕС. Ако Македония не докаже, че страната функционира по един прозрачен начин, трудно ще се стигне до реални преговори, смята той.

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че българите в Македония са малтретирани, лишавани са от образование и здравеопазване, а България ще държи да бъдат спазени добросъседски отношения, да няма език на омразата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3008 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.25 | 19:44

2
Това отдалечаване ще я спаси, и Македония ще извади късмет, няма да я разбият и разграбат както довършиха нас!
принципно си прав

2015.04.25 | 19:44

3
Но тоа не пречи да се разсипят по друга линия. Целите Балкани вървят надоле като че ли ( с или без участие в ЕС)

2015.04.25 | 19:43

1
братя македонци, не бъдете тикви като нас.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини