Очакват се леки повишавания на речните нива

  • 24 април 2015 15:42

  • 759
  • 0
Очакват се леки повишавания на речните нива
© Булфото

В събота и в неделя са възможни незначителни, краткотрайни повишения на речните нива на места в страната, в резултат на продължаващото частично снеготопене и прогнозираните количества валежи от дъжд. Това съобщи в сайта си МОСВ.

В Дунавския басейн са възможни краткотрайни, незначителни повишения в горните и долните течения на реките Искър, Осъм, Янтра и Русенски Лом. В Черноморския басейн са възможни краткотрайни повишения в долните течения на реките Провадийска, Камчия, Айтоска и Ропотамо.

В Източнобеломорския басейн са възможни краткотрайни повишения в долното течение на река Тунджа, в горното течение на Марица и Родопските й притоци и в горното течение на Арда. В Западнобеломорския басейн се очакват краткотрайни повишения на нивата в горните течения на реките Места и Струма.

Според системата за ранно предупреждение, нивото на река Тунджа при Елхово се е повишило и е над жълтия праг /предупреждение/, като днес ще се задържи, оставайки под оранжевия праг /риск за тревога/. Очаква се на 25 април нивото на реката да започне да се понижава.

Последвайте канала на

Нора Виткова
759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини