„Ветерани“ от БСП мъдрят визията на София (видео)

  • 24 април 2015 15:10

  • 1610
  • 1
„Ветерани“ от БСП мъдрят визията на София (видео)
© Getty Images/Guliver

В София се проведе кръгла маса, организирана от градската организация на БСП, които обсъдиха бъдещето на визията на София. Те обсъждаха какво трябва да се направи в благоустройство и градоустройствен аспект, предаде репортер на Новини.бг На събитието присъстваха архитект Борислав Борислав, Иван Данов, депутатът от БСП Лява България, Георги Анастасов, и бившият кметът на София Петър Междуречки.

Основният проблем на София е, че се засилва разделението между център и предградията. Всички ремонти на парче, които се правят в София на необосновани.

Не може да се правят само отделни кръстовища, а улицата в кварталите да остават неотремонтирани. Петър Междуречки каза, че трябва да бъдат създадени условия за паркиране в столицата, а не да се решава проблемът с глоби. Не се използва културните дадености на София и затова туристическият поток намалява, според участници в дискусията.

Разположението на София е уникално – намира се между три новини, в почти всеки квартал има минерални изводи, които се изтичат в канализацията и деретата. София е една от най-мръсните европейски столици. Друг голям проблем е, че една част столицата няма канализация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1610 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.24 | 21:16

1
veteranite ot BSP shte gi sadi istoriqta sega nqma koi

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини