12 идеи за трапезария в съвременния дом

  • 24 април 2015 13:49

  • 17015
  • 0
12 идеи за трапезария в съвременния дом
©

Съвременната трапезария е неформална и най-често е част от хола или кухнята. Бързият начин на живот, по-малките размери на жилищата и ограниченото време, прекарано в дома, налагат нови тенденции в организацията на пространството.

Класическите стаи за хранене бавно изчезват и помещенията се сливат. Налагат се нови модели за подредба на мебелите. Представяме ви 12 идеи за трапезария в съвременния дом, които със сигурност ще ви вдъхновят! А ако все още не сте решили как ще изглежда вашето жилище, потърсете опитни специалисти по интериорен дизайн още сега!

Удобство в тясното пространство

Мини кухня с масичка, която представлява продължение на плота за готвене. Оформена е зона за хранене с два стола.

Малка трапезария в бяло с маса, прилепена до стената, за пестене на място. Интересните декорации допълват интериора по стилен начин.

Двуместен диван и маса с два стола запълват оставащото пространство в тази кухня. Светлите мебели са задължителни за такива малки стаи.

Зоната за хранене е разположена в средата на всекидневната, в близост до меката мебел. Добро съчетание на трапезария и хол за тесни жилища.

Виж още: Архитектурни вдъхновения от най-известните къщи на дърво

Повече светлина за по-просторно усещане

Семпло решение с изчистени мебели в бяло, разположени до огромен прозорец, даващ много светлина и усещане за простор.

Модерна и светла трапезария с маса и столове, подходящи за интериора на всекидневната. Тук виждаме как успешно са съчетани в едно помещение кухня, място за хранене и хол.

Материалите и цветовете са комбинирани изключително добре–хром, стъкло и бели мебели, даващи усещане за по-голяма стая.

Шик и изисканост

Трапезария в екстравагантен и артистичен стил. Акцентите в интериора са голямо арт пано и красиви осветителни тела в черно.

Кръгла маса с четири стола, разположени до кухненския бокс, оформят зоната за хранене. Яркочервеният цвят и интересният абажур правят стаята много елегантна.

Виж още: Как да превърнем празните бутилки в част от интериора на дома

Креативен минималистичен стил

Синя трапезария с изчистени линии и интересни декорации. Може да е както самостоятелна, така и част от всекидневната или кухнята.

Изключително интересно решение с нестандартни мебели. В стената са обособени практични места за съхранение на прибори и други предмети.

Модерна трапезария със стъклени мебели. Креативно съчетание на черно, бяло и сиво в интериора.

Още едно модерно и интересно решение с пъстри акценти за любителите на минимализма.

Ако тези естетични трапезарии са ви вдъхновили да освежите дома си, не се колебайте да се свържете с професионалисти в архитектурата и дизайна. Можете да сравните оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия интериорен проект още днес!

Последвайте канала на

17015 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини