Борисов: Мечтая за магистрала Букурещ-София-Белград (обновена+снимки)

  • 24 април 2015 13:48

  • 3710
  • 21
Борисов: Мечтая за магистрала Букурещ-София-Белград (обновена+снимки)
©

България и Румъния застават твърдо зад Сърбия и я подкрепят в присъединяването й към ЕС. Това заявиха премиерите на България и на Румъния Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Виктор Понта след тристранна среща в Крайова, в която участва и премиерът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград..

Премиерите Борисов, Понта и Вучич се нарекоха "Крайовска група", като Виктор Понта подчерта, че ще работят за просперитета на трите страни. Бих искал днес, в Крайова, да поставим основите на сътрудничество между България, Румъния и Сърбия, и да стане "Групата от Крайова". Ние не се съюзяваме против някого, а се съюзяваме, за да насърчаваме общите интереси на страните, подчерта Понта и добави, че миналото е оставено там, където му е мястото - в миналото. Сега имаме общи интереси и заедно можем да бъдем много по-силни, заяви премиерът на Румъния. По думите му Групата ще е отворена за страните от региона - към Западните Балкани, Молдова, Унгария и други.

Мечтата ми е да видя магистрала Букурещ- София-Белград, заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. По думите му с премиера Понта са разгледали възможността да бъде затворен кръгът Букурещ - Русе - София - Белград. От другата страна е магистрала "Струма", отбеляза Борисов. По думите му се създава регионален пръстен, който дава възможност да се стигне до Солун, до Бургас, а с магистрала "Марица" ще се стига до Босфора. Паралелно с това се работи и по скоростните жп линии, отбеляза българският премиер. По думите му най-толерираното от Брюксел е така нареченото присъединяване към Европа - трите държави имаме шанса заедно да отстояваме интересите си и да направим тези проекти, защото те са добри първо за нас, после и за цяла Европа. По отношение на подкрепата на България за членството на Сърбия в ЕС, премиерът отбеляза, че не е естествено Сърбия да не е член на ЕС и изрази надежда до 5 години това да бъде факт. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е отправил покана към колегите си следващата среща да бъде във Варна, предаде БТА.

Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. отбеляза, че до 2016 година ще бъде готова магистралата от Белград през Ниш до границата с България. Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза в отговор на въпрос, че с Виктор Понта са изградили изключително прагматични отношения. Заедно се борихме за Дунав мост 2 и по селските програми, а в момента двете държави имат едни от най-сериозните еврокомисари, така че никаква идеология не тегне върху отношенията ни. По думите му по всяко време, когато трима премиери пожелаят среща и поставят проблем в Брюксел, те ще бъдат чути и от председателя на ЕК и от Съвета. Брюксел толерира такъв тип отношения, отбеляза българският премиер. По думите му хубавото на днешната среща е, че тя не е насочена срещу трети страни. Имаме положителния опит на Вишеградската четворка, а нещата, които предлагаме са в интерес на нашите народи, добави Борисов.

В отговор на друг въпрос премиерът Борисов припомни, че страната ни не е информирана официално за спирането на "Южен поток". И в момента на българските пристанища са тръбите и платформите на "Южен поток", но без да се изпълни Третият енергиен пакет никоя държава членка не може да си позволи строителството. Нямаме нищо против Русия, нищо против проекта, но изискването е ясно, каза Борисов. Всяка една държава ще бъде принудена да спазва Третия енергиен пакет. Той отбеляза още, че е голям радетел на проекта "Набуко", който, по думите му, не пречи на "Южен поток". Ние сме премиери на три страни, които имат нужда от развитие, каза в отговор на въпрос румънският премиер Виктор Понта. По думите му и Вучич, и Борисов са прагматични хора като него. Това са двама души, които правят неща, които внедряват проекти, които успяват да постигат това, което искат, управлявайки страните си, отбеляза домакинът.

Имаме спечелени и загубени изборни битки, а това означава, че сме демократични страни, но и тримата се опитваме да правим това, което е добро за страните си, категоричен беше румънският премиер. Понта каза още: "Сами сме по-слаби. Само заедно ще влезем в Шенген, само заедно ще премахнем Механизма за сътрудничество и оценка, и вярвам също, че с общи усилия на България и Румъния, Сърбия ще успее да финализира по-бързо преговорите за членство". Сръбският премиер Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. отбеляза, че изобщо не се интересува от идеологическите конфликти. Не съм губил още избори, но и аз ще загубя. Това не е важно, важно е Сърбия, Румъния и България да печелят.

България и Румъния ще полагат съвместни усилия за присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство. За това се разбраха днес вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева и румънският министър на правосъдието Роберт-Мариус Казанчук на двустранна среща в рамките на съвместното заседание на правителствата на България и Румъния в Крайова, съобщиха от пресцентъра на кабинета. На срещата е бил обсъден и Механизмът за сътрудничество и оценка, с който Европейската комисия наблюдава напредъка на двете страни в областта на правосъдието и борбата с корупцията.

Министърът на здравеопазването Петър Москов и румънският му колега Николае Баничою подписаха в румънския град Крайова План за сътрудничество в областта на лекарствената политика и спешната медицинска помощ, съобщи пресцентърът на министерството на здравеопазването. В частта си за системата на спешна медицинска помощ, Планът за сътрудничество предвижда: обмен на информация и документация относно нормативната уредба; обмен на експертиза и ноу-хау, включително и в случаите на бедствия и инциденти, причиняващи значителни поражения; съвместно участие в проекти, финансирани със средства на ЕС, насочени към развитие на спешната медицинска помощ в двете страни; обмен на експерти и обучение на здравни професионалисти - парамедицинския и медицинския персонал; пилотен проект за трансгранични операции при спешни случаи - в района Гюргево - Русе. В сферата на лекарствената политика се предвижда обмен на информация относно политиката за снабдяване и методологиите за ценообразуване на лекарства.

България и Румъния подкрепят засилването на енергийната сигурност в региона. Това е един от основните изводи от срещата на министъра на енергетиката Теменужка Петкова с румънския министър на енергетиката, малките и средните предприятия и бизнес средата Андрей Доминик Джеря. Те се обединиха около становището, че диверсификацията на източниците и маршрутите на природен газ за региона на Югоизточна Европа е приоритет, съобщи пресцентърът на министерството на енергетиката. По думите на министър Петкова реализацията на проекта за изграждане на Вертикален газов коридор Гърция - България - Румъния ще даде достъп на България и Румъния до съществуващите и изграждащите се LNG терминали.В рамките на срещата министър Петкова запозна румънския си колега с напредъка по проекта за интерконектор Гърция - България. По отношение на интерконектора между България и Румъния, министрите бяха категорични, че неговата реализация трябва да е факт до края на 2015 г. Петкова и Джеря обсъдиха и предимството от разработване на местните находища на енергийни ресурси в Черно море. Според министър Джеря бъдещият добив от Черно море ще засили инвеститорския интерес към Румъния и България. Енергийните министри на България и Румъния - Теменужка Петкова Андрей Джеря, и външните министри на двете страни - Даниел Митов и Богдан Ауреску, подписаха и съвместна Декларация за регионално енергийно сътрудничество, информира пресцентърът на министерството на енергетиката. Двете държави приветстват започналото строителство на ТАП като първи стълб на Южния газов коридор, който ще свърже Каспийските и Централно-азиатските енергийни източници с европейския пазар, се казва в документа.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова проведе в Крайова работни срещи с вицепремиера и министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Ливиу Драгня и с министъра по европейските фондове Мариус Ника, съобщи пресцентърът на МРРБ. Пред вицепремиера Драгня, министър Павлова изрази задоволството си от сътрудничеството между двете държави, както в контекста на реализираните проекти по Програмите за териториално сътрудничество, така и по Дунавската стратегия. Министър Павлова изрази надежда, на базата на опита, натрупан в миналия програмен период, и "уроците" от него, да бъде подобрена работата и изпълнението на новата програма за трансгранично сътрудничество и да бъдат реализирани максимален брой проекти. По време на срещата румънският министър на регионалното развитие предложи да бъде създаден буферен фонд за финансиране на бенефициенти, в случаи на забавени плащания от страна на ЕК. Според него, по този начин ще се улеснят бенефициентите при изпълнението на проектите. Павлова информира румънския си колега и за приоритетите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като даде за пример Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, предприетата реформа във водния сектор у нас и строителството на язовири за питейна вода, реформата в кадастъра. Вицепремиерът Драгня постави акцент върху Програмата за териториално сътрудничество между двете държави и възможността за реализирането на съвместни инициативи по "Дунавската стратегия". Беше обсъден планът "Юнкер" и проектите, с които двете държави кандидатстват за финансиране по него. Двамата министри се договориха да организират среща на техническо ниво между българското и румънското министерство на регионалното развитие, на която да се набележат мерки за финансиране на различни проекти, чрез различни програми. С румънския министър по европейските фондове Мариус Ника министър Павлова коментира възможностите за общи проекти и инициативи чрез фондовете на ЕС, подобряване на усвояемостта на европейските средства от двете държави, в това число и на тези от изтичащия програмен период.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3710 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2016.12.05 | 09:50

21
На тоя ТИКВОЧ гнил мечтата му не е народът да живее добре , младите да имат работа с заплащане поне като в Гърция или Чехия ! Той си мисли за асфалт ТИКВАТА му тъпа герберастка ! Да идва ВОЛЕН да спасява каквото маже ! УЖАС !
23123

2015.04.25 | 10:17

7
Не бе той иска да асфалтират магистралите, щото на път за морето е по-приятно. Държавата бедна, а магистрали строим - голям смях. Борисов, кога ще спреш със тия магистрали бе, какво ще повишиш със това? Или въртиш някоя фирма и си трансферираш държавните пари за аслфалта ?!?! Така и ще си останем, ако продължаваме да гласуваме за Борисов. Лек ден, аз заминавам далеч от тая дупка, които иска да живее в мизерия!

2016.12.05 | 09:50

20
TIKVATA E IZKUKURIGAL - GADI MI SE

2015.04.25 | 14:45

19
А ЗА МАГИСТРАЛА БАКЯ-ГОДЕЧ-СЛИВНИЦА НЕ СИ ЛИ МЕЧТАЕШ?

2015.04.25 | 14:45

18
DOLEN MIZERNIK
2

2015.04.25 | 14:45

17
И един български хитлер с половин мустаче да изреве ТУКА Е БЪЛГАРИЯ! ;)

2015.04.25 | 10:30

16
А аз искам България империя и на три морета!

2015.04.25 | 10:19

15
???????????????? ЧАКАЙ, ЧЕ НЕЩО НЕ РАЗБРАХ, Я ДАЙ ПАК...

2015.04.25 | 10:19

13
Браво

2015.04.25 | 10:19

14
EБЪ ТЕ !
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.04.25 | 10:18

12
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата! Не забравяйте за екзекуцията на единствения свидетел в делото срещу Цвъ Цвъ......загинал в СЛУЧАЙНА автомобилна катастрофа :) :) Бойко Борисов има откраднати над 4 милиарда държавни пари, които е изнесъл по сметките си в Америка и Израел. Дъщеря му си живурка в Америка и кара бентлита с парите на лошият мат'рял. Бащицата тръгнал да регулира цените на сиренето и агнешкото. ВЪРНИ ПАРИТЕ МИЗЕРНИКО.
гошо

2015.04.25 | 10:18

11
А трябва да мечтаеш за съкилийник,който не е гей.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини