Шофирайте внимателно и спазвайте правилата, призова Рановски

  • 24 април 2015 12:38

  • 901
  • 0
Шофирайте внимателно и спазвайте правилата, призова Рановски
© Булфото

Инициативата за безопасност на движението - „Автобусът – моят верен приятел – Спри, детето запази!“ събра ученици от две столични училища и групи от 12 детски градини, съобщи МВР.

Участваха и деца от клуб „Весел столичен светофар“, художници, артисти, музиканти, ученически велоклуб, деца от танцови състави. В рамките на събитието бе организирано състезание с автомобилчета, а униформен служител от КАТ-СДВР регулира движението в състезателната игра на малчуганите.

„Шофирайте внимателно и спазвайте правилата за движение“, пожела на децата началникът на Отдел “Пътна полиция” при ГД”Национална полиция” комисар Бойко Рановски, като им пожела много забавления и подаръци на празника.

„На добър час на малките и порасналите деца“ пожелаха и началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев и Симеон Симов от Столичния съвет за безопасност на движението, докато познатите герои Стопчо, Алф и Стойко-Песнопойко се грижеха за настроението на малките състезатели и им припомняха правилата за движение.

Специален подарък за участниците бе възможността да изрисуват заедно с художника Иван Яхнаджиев автобус от Столичния автотранспорт, предоставен от базата в жк „Дружба“ - домакин на проявата.

Лакомства и подаръци получиха отличилите се в различните състезателни прояви. По-големите сред малчуганите, подпомогнати от пътни полицаи от КАТ-СДВР за кратко станаха техни „колеги“ и се качиха на истински полицейски мотоциклет и автомобил.

Проявата е организирана от Столичната община в партньорство с БНТ.

Последвайте канала на

901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини