6 практични съвета за боядисване на дома

  • 24 април 2015 12:07

  • 11902
  • 0
6 практични съвета за боядисване на дома
©

В много случаи ремонтът в дома означава само боядисване. А след други поправителни дейности често е наложително. Също така е най-добрият начин да освежим и подновим жилището си и като че ли най-лесният, с който всеки мисли, че може да се справи сам.

Ако нямате опит обаче, бързо ще се уверите, че не е толкова просто. Ето защо ще ви дадем няколко съвета, с които ще постигнете максимални резултати. А ако предпочитате професионално боядисване, не се колебайте да се свържете с опитни майстори.

Каква боя да изберете?


Източник: https://hgtv.com

В миналото са преобладавали боите на маслена основа. В момента латексовите определено са за предпочитане. Те са много по-безвредни и отделят по-малко миризма. Освен това са удобни за употреба, бързо изсъхват и лесно се почистват при неволно изцапване. Недостатъкът им е сравнително по-малката трайност и недотам гладкото покритие.

Виж още: 6 начина да освежите дома си с минимален бюджет

С каква цел ще боядисвате?


Източник: https://hgtv.com

Важно е дали вие ще използвате дълго време жилището, ще го давате под наем или искате да го освежите преди продажба. Това е от съществено значение както при избора на качеството и цената на боята, така и при определяне на цвета. При продажба или отдаване под наем е много по-добре стените да се боядисат в неутрални цветове. Това би подхождало на мебелите, без значение какви са те, и не би подразнило никого. Разбира се, когато го правите за себе си, ще наблегнете на качеството и ще се съобразите със своите вкусове.

Задължително проверете цвета


Източник: https://hgtv.com

Не преценявайте цвета по това, което е отбелязано на кутията. Не разчитайте също, че ако нанесете боята пробно върху картон, хартия или нещо подобно, тя ще изглежда така, както на стената. Пробвайте цвета директно на стената на неголям участък. За това как той изглежда има значение не само вида на повърхността, но и количеството светлина в помещението. Експериментът може да ви отнеме време, а може би и пари, но само така ще видите какво ще се получи реално.

Изчислете необходимото количество


Източник: https://hgtv.com

Това ще ви спести няколко неудобства. Първо няма да влизате в излишни разходи, купувайки ненужни количества. Второ, ако боята не ви достигне, има реална опасност при следващо тониране да не се получи абсолютно същият цвят. И не на последно място-където сте прекъснали работа, ще си личи, дори да използвате същия нюанс. Измерете и изчислете квадратурата за всеки цвят. Надписът на опаковката и продавачът в магазина ще ви ориентират за количеството, което ви е нужно.

Добре е да използвате грунд за по-хубав цвят


Източник: https://hgtv.com

Наистина това ще увеличи разходите, но ще скрие по-добре предишния нюанс и ще предотврати появата на петна. Освен това ще обогати цвета на боята и ще допринесе за чудесен краен резултат. И не забравяйте–два слоя е по-добре от един. Вторият се нанася, когато първият е изсъхнал.

Виж още: Лесни и креативни хитрини за дома

Как да действате?

Източник: https://hgtv.com

Покрийте пода и съседните площи, разбъркайте боята, минете внимателно с четка краищата и ъглите. Във вътрешността може да използвате и валяк. Нанасяйте боята с вертикални движения, а с хоризонтални я разстилайте. Изглаждането става с размах отгоре надолу. С телескопичен прът или стълба ще стигнете до високите места.
С малко повече ентусиазъм бихте могли да се справите сами. Все пак, ако нещата се объркат или не разполагате с достатъчно желание и време, обърнете се към опитни майстори. Можете да разгледате разнообразни оферти и коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за боядисване още сега!

Последвайте канала на

11902 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини