Рим: Водим война с каналджиите

  • 23 април 2015 16:43

  • 1544
  • 0
Рим: Водим война с каналджиите
© gettyimages

Ние сме в състояние на война с трафикантите на хора, каза италианският премиер Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва, предаде Би Би си.

С тези думи ръководителят на кабинета в Рим коментира кризата с имигрантите и трагедията в Средиземно море, при която загинаха около 900 души в Брюксел малко началото на политици от Европейския съюз в Брюксел. Той призова колегите си от останалите 27 членки на блока да предприемат строги мерки срещу каналджиите. Ренци допълни, че не е необходимо на този етап да се започват въоръжени операции. Италия, както и Малта, и Гърция, страда от най-голям прилив на имигранти, припомня британската медийна корпорация.

Министър-председателят в Атина – Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли също направи изявление в белгийската столица. Той подчерта необходимостта ЕС да изработи ефективна политика за борба с кризата. "Тази политика трябва да бъде основана на европейската солидарност, най-вече по средиземноморската граница на 28-те", каза той.

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, пристигайки на форума, изрази надежда, че ще бъдат предприети мерки за предотвратяване на подобни трагедии. "Преди всичко, нашата основна задача е да пазим живота на хората", заяви тя.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туски публикува пост в социална мрежа. Нашият приоритет е да пазим живота на хората. "Ние обаче също така трябва да се борим срещу трафикантите на хора и нелегалната имиграция", написа бившият полски премиер.

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. преди началото на разговорите изрази готовността на страната си да помогне. "Можем да изпратим в Средиземно море военен кораб, катери и хеликоптери", заяви той в Брюксел. Камерън също посочи, че ще иска от Брюксел гаранции. Не трябва тези, които са изгонени от други страни на ЕС, да бъдат идват у нас.

Днес в Малта бяха погребани 24 жертви от едно от корабокрушенията, станали през почивните дни. Загиналите имигранти бяха изпратени в последния им път от католически и мюсюлмански свещеници.

По данни на британския в. Гардиън ЕС ще реши имигрантите, пресекли Средиземно море, да бъдат връщани в техните страни.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини