В дъното сме на икономическа класация на германския бизнес

  • 23 април 2015 13:55

  • 1070
  • 1
В дъното сме на икономическа класация на германския бизнес
©

Германският бизнес поставя България в дъното на икономическа класация за Централна и Източна Европа заради корупцията, престъпността и политическата нестабилност, предаде БНР.

От друга страна, германските компании у нас високо оценяват благоприятната данъчна среда и евтината работна ръка и отново биха инвестирали в страната, каза главният управител на Германско-българската търговска камара Митко Димитров.

"Ние сме на незавидното последно място от всички 16 страни по отношение на критерия "Правна сигурност". Надяваме се с това, което е замислено, с реформите в правната сфера, нещата тук да се подобрят. По отношение прозрачността на обществените поръчки - отново критично състояние, нито един доволен. По отношение на политическата стабилност и социалната стабилност - нещата, независимо че не сме на последно място от тези 16 страни, са също доста критични. Липсата на последователност в политическите решения, честите смени на правителствата през последните две години, всичко това възпрепятства средносрочното планиране в предприятията", заяви Димитров.

През миналата година двустранната търговия между България и Германия бележи рекорд от близо 6 млрд. евро. Ръстът е с 11 на сто в сравнение с 2013-а, но българският износ към Германия намалява с 3 % и страната ни трупа дефицит от 700 млн. евро за 2014-а година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1070 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.27 | 22:24

1
А така тук ни е мястото

Добави коментар

Водещи новини