60% от българите са енергийно бедни, обяви шефът на КЕВР

  • 23 април 2015 11:19

  • 1433
  • 2
60% от българите са енергийно бедни, обяви шефът на КЕВР
©

60% от българите са енергийно бедни и най-важното за тях е цената на тока като основен енергиен носител. Това заяви пред "24 часа" председателят на КЕВР Иван Иванов.

Три фактора тежат в момента на цените на тока, каза Иванов. Той посочи американските централи AIS и "Контур-Глобал", когенерациите и възобновяемите енергийни източници.

100 млн. на година ще спестява НЕК от предоговорените преди седмица цени на американските централи, посочи Иванов.

Целта на КЕВР е цената на тока от юли да е такава, че максимално да доближи изкопната цена на НЕК, за да не трупа държавната компания загуби. За целта подробно са оглеждали мотивировките за различните цени.
 

Последвайте канала на

1433 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.08 | 18:37

2
Като спрат да обслужват чужди интереси може и да оправят държавното енерго. Като прекъснат неизгодни договори, веднага се подведат под отговорност хората дали за приватизация всички електроцентрали и ЕРП-тата. И по възможност веднага да се Национализират ЕРП-тата. Самата им приватизация е част от големите далавери на "прехода".

2015.06.08 | 18:37

1
защо в Германия и Франция и не само там има един лост на държавата спрямо подобни "инвеститори " вика се национализация и не е измислена от БКП да го уточня най голямата национализация в Франция е на Рено и авиокомпаните (обединен в държавното еар Франс) и там закона за национализацията гласи ако обществения интерес е нарушен държавата има право да го наложи на фирмите поради тази причина те се стремят да спазват правилата от страх това да не им се случи

Добави коментар

Водещи новини