Убиецът на Петьо в комбина с топизмамник

  • 22 април 2015 20:26

  • 6474
  • 5
Убиецът на Петьо в комбина с топизмамник
©

Наглият шофьор Цветан Пъков, който уби с джипа 6-годишния Петьо в Панагюрище, играл в комбина с топизмамника Събко Мулешков, разкриват запознати пред "България днес". По думите им виновният за гибелта на момченцето и Мулешков влезли в подозрителни отношения покрай финансовите трудности в бизнеса на Пъков.

Преди време, когато безумният шофьор обявил фалит, заложената в банките техника мистериозно изчезнала. След време тя се появила на каменна кариера край Чирпан. Част от фирмите на Пъков, които били с огромни задължения, били прехвърлени на Събко Мулешков от Панагюрище.

Сред местните той е известен със скандалната си криминална биография. Лежал е в затвора за блудство и изнасилване. Преди няколко години започнал да изкупува закъсали фирми чрез обяви в интерент, които гласели: "Купувам фирми със задължения независимо дали към НАП, НОИ, банки, лизинг контрагенти и др. Веднага освобождавам собственик-управител от всички задължения финансови и юридически! Цената за услугата е по договаряне!" Пред клиентите си Мулешков се представя за адвокат. На името на жена му има стотици компании.

По документи Събко също притежава множество фирми. Една от тях е сред най-големите вносители на инвалидни колички, слухови апарати, перуки, протези и други помощни средства, установява разследване на Нова телевизия. Фирмата има основен бизнес с държавата, защото именно тя покрива 400 лв. за една инвалидна количка и до 1200 лв. за слухов апарат. Офертите на Събко предлагат около 3000 изделия. 2000 лева е заплатата на Събко, за да бъде фиктивен собственик на фирмата. Тя работи с държавата от 2011 г.

Няколко месеца по-рано е прехвърлена на Събко. Освен вноса на помощни средства дружеството има дрогерии и центрове за слухопротезиране в страната. Събко добива такава увереност като фиктивен собственик, че дори заплашва истинските такива, когато му забавят заплатата, разкри Нова телевизия. Във фирмата на Събко член на борда на директорите е пловдивчанинът Румен Чернаев. Той станал шеф, докато бил в затвора заради опит да убие учителка в Хисаря.

Събко Мулешков е разследван от полицията и заради притежание на 1000 СИМ карти. Три от тях са използвани при два обира и едно отвличане. Топизмамникът не е единственият, който става собственик на фирмите на Пъков. Негови дружества са прехвърлени на приятелката му Мария Манева. Именно чрез дружество на нейно име убиецът на 6-годишния Петьо продължавал да контролира паяците в Пазарджик, твърдят съгражданите му. По същата схема Пъков въртял и доходоносен транспортен бизнес.

В Панагюрище смятат, че причината за безпардонното държание на Пъков са парите, с които той се сдобива по неясен начин. "Пъков е безработен бизнесмен. Няма фирми, но демонстрира висок стандарт на живот. Пътува до Дубай, Египет, Япония", разказват местните. По думите им Пъков почти винаги бил с телефон в ръка, рядко карал с по-малко от 100 километра в час. Те многократно са го виждали как демонстративно брои пачки с пари на волана, докато шофира, пише още "България днес".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6474 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.06.30 | 13:02

5
Пълен селяндур, подкрепян, подпомаган от родната полиция и съд!

2015.06.30 | 13:02

4
БИХ ГО ГРЪМНАЛ С УДОВОЛСТВИЕ
Val

2015.05.25 | 11:47

3
Doshlo mu e vremeto da si go poluchi

2015.05.25 | 11:47

2
Боклук, убиец. Смърт за тоя урод!
veda

2015.05.25 | 11:46

1
Не по-малко виновни от него са органите в държавата, позволили ме да си разиграва коня както си иска, без никакви последствия. Бездържавието е причината за всичко лошо, което се случва тук!

Добави коментар

Водещи новини