Лукарски: Предизвикахме малка културна революция с изложбата в Лувъра

  • 22 април 2015 18:54

  • 1409
  • 1
Лукарски: Предизвикахме малка културна революция с изложбата в Лувъра
©

Трябва да има конституционни промени, но не и изцяло нова Конституция. Нужни са конституционни промени за съдебната власт. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

По думите му в България има баланс на властите, като на върха остава законодателната.

Попитан за актуална информация за взривовете в Иганово, той посочи, че има такава, но по апел на главния прокурор Сотир Цацаров няма да я разкрие. Има доста смущаващи неща, но засега няма да навлизам в подробности. Това е работа на следствените органи, заяви Лукарски.

Икономическият министър подчерта, че подходът към охраната на заводите за боеприпаси ще бъде променен. Досега външни фирми са охранявали ВМЗ-Сопот. Първото нещо, което ще поискам след като приключат огледите, е охраната да поемат сили на жандармерията, каза той.

Лукарски говори и за чуждестранните инвеститори. По думите му страната ни е предизвикала "малка културна революция" с изложбата на тракийските съкровища в Лувъра. В момента френските инвеститори усещат, че в България има стабилност, добри данъчни ставки и те могат да дойдат тук, посочи министърът. Той каза, че има възможност за изграждане на производства у нас, свързани с френската автомобилна индустрия. Лукарски уточни, че става въпрос за производство на компоненти за автомобили.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.24 | 14:37

1
Лукоглавият тъпанар се взема много на сериозно. Даже се изживява като интелигентна особа. Това предизвиква смях и съжаление.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини