Бивш охранител се самоуби в Самоков

  • 22 април 2015 10:59

  • 2285
  • 2
Бивш охранител се самоуби в Самоков
©

43-годишният Атанас Атанасов от Самоков се е самоубил с един куршум в главата. Той е сложил край на живота си вчера сутринта в дома си на улица “Иван Вазов“ №22, съобщиха от РУ-Самоков.

Трагедията потресе града, съобщава „Вяра”. Сигналът за самоубийството е подаден от близки на Атанас на тел 112. Незабавно криминалисти са отишли на мястото на инцидента. От полицията допълват, че няма данни за насилие, а мъжът сам е посегнал на живота си. Запознати със случая коментират, че Атанасов същата вечер е бил със семейството си вкъщи. Излязъл е на балкона сутринта и се е гръмнал с пистолет директно в главата. Две са вероятните причини за самоубийството. Едната е свързана с неуспешна операция, а другата е проблеми със сина му.

Атанас Атанасов е завършил основното си образование в ОУ “Димчо Дебелянов“ в село Говедарци, а средното – в Механотехникума в Самоков. Негови съученици си го спомнят като добър ученик. Като дете е живял в с. Мала църква. Семеен е, с един син на 19 години. Преди години купил жилище в Самоков и със семейството си се преместил да живее в града. Кметът на селото Ивайло Петров сподели, че познава цялата фамилия на Атанасов като добри и едни от най-тачените семейства в с. Мала църква. Местните от селото ги определят като трудолюбиви, добри, интелигентни хора. Майката е работила дълги години в Гърция. След като се връща от гурбет, цялата фамилия си построили общ семеен хотел за гости в същото село. Бащата Спас скоро е претърпял инфаркт, споделиха съседи.

Атанас има и брат, семеен, които работи във ВЕЦ „Мала църква”. Атанас Атанасов допреди една година е работил в охранителна фирма в Самоков. Колегите му споделиха, че го познават като изключително съвестен и добър мъж. В последно време казвал пред близки и приятели, че имал здравословни проблеми отпреди една година, като споделял, че животът му е натежал и от всичко му е омръзнало, че не му се живеело. Претърпял наскоро операция на носа. Състоянието след интервенцията се влошило, имал сериозни проблеми с дишането, вследствие на което бил силно притеснен. Запознати със случая коментират, че всичко това му се отразило зле психически. Започнал да пие лекарства за успокояване – антидепресанти. По-късно заради здравословното си състояние напуснал работа, за да се лекува.

Това е втори случай на самоубийство само за една седмица на територията на община Самоков. Преди дни съученичка на самоубилия се Атанасов, с който са били в един клас, 43-годишната Диана Спасова от самоковското село Говедарци, компютърен специалист в частна фирма в столицата, полетя от 5-ия етаж на блока, в който живее в столицата. Трагичният инцидент стана на 15 април около 9 часа сутринта. След падането жената е починала на място вследствие на сериозните си наранявания. Нейни съученици коментираха, че Диана била измъчвана от чувство за самота, но тя сама се е изолирала както от роднини, така и от приятели. Тя не е била семейна, а в последните години се дистанцирала и от роднините си в Говедарци и не е стъпвала там.

„Търсихме я за другарска среща по повод 25 години от завършването ни, но тя отказа”, коментираха тогава съученици на Спасова. Всички те я помнят като най-начетената в класа, пълен отличник. Завършила е спортното училище и беше многократен републикански шампион по ски алпийски дисциплини. Родителите на Диана Спасова са едно от най-тачените семейства в Говедарци. Баща й Стоян Спасов е дългогодишен зоотехник на бившето ДЗС-Говедарци, а майка й Мария – уважаван преподавател по физика в Спортно училище „Никола Велчев”.

Двамата се славят като добри самаряни в селото и помагат на всеки, изпаднал в беда. Те първи се притекоха на помощ и на рухналия Рангел Ранов от селото и полагат грижи за него и досега. Спасов оказва и безплатна грижа като самоук ветеринарен лекар на животните в Говедарци. Кметът на Говедарци Бойчо Шуманов обясни тогава, че Диана не е скочила, а е паднала от балкона на апартамента. „Прилошало й, парапетът на терасата бил много нисък и тя полетяла”. Случаят се разследва, полицията установява дали се касае за самоубийство, или за нещастен случай.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2285 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...

2015.04.23 | 19:57

2
Да не би да са имали нещо помежду си?! Някоя нещастна любовна история?

2015.04.23 | 09:39

1
ТИКВАТААААА ! ТИКВАТА е виновна , мамата му престъпна ! ДОЛУ и при Бирата ! СИДЕРОВ ПРЕМИЕР !

Добави коментар

Водещи новини