Блок в Бургас трепери от опасна луда

  • 21 април 2015 20:26

  • 6144
  • 4
Блок в Бургас трепери от опасна луда
©

Жителите на 5-етажен блок в центъра на Бургас треперят от изстъпленията на психично болната Албена Карагьозова, която от три години е превърнала в кошмар живота им.

След хилядите безуспешни опити да се справят с постоянния тормоз на бул. „Сан Стефано” 115, отчаяните хора се обръщат към медиите, за да разкажат за ада, в който се е превърнало ежедневието им, пише Флагман.

Албена Карагьозова е освидетелствана в бургаския психодиспансер, диагнозата й е регресивна шизофрения. Същата жена е разпространявала несвързани бележки под формата на памфлети в целия град.

Живущите в кооперацията на бул. „Сан Стефано” 115 вече са вдигнали ръце, прекарват дните си в страх и ужас с какво би могла да ги изненада побърканата им съседка.

„Живеем в постоянен тормоз, това е един зъл и войнстващ луд, който е страшно опасен и от когото сме безпомощни да се предпазим. Тя не е контактна, не е адекватна, денонощно крещи. Превърна тротоара пред блока в минно поле, хвърля предмети по минувачите, бие с чук по стената в 1:00, в 2:00 в 3:00 часа през нощта. Това нашето не е живот, а ад. Жената е опасна както за себе си, така и за нас и никоя институция явно не може да ни помогне. Тя хвърля през прозореца от петия етаж печки, котлони, буркани, мебели, боклуци, каквото първо й попадне пред очите. Съвсем наблизо има училище, оттук непрекъснато минават майки с деца. Цяло чудо е, че все още някой не е пострадал”, разказва съседка от кооперацията.

„След всяка колективна жалба от наша страна, тук идва полиция, идва линейка на психото, екипите опитват да я приберат и всеки път тя умело се скрива зад масивната желязна врата в жилището си. Именно дотам свършват правомощията на институциите, тя го знае и се възползва от това. Обясняват ни, че ако я изкарат насила от апартамента й, това е самоуправство, трябвало да има доказателства, че вътре е извършено престъпление. А не е ли престъпно това, което върши тя спрямо нас, не е ли престъпен този кошмар, в който живеем вече трета година”, недоумяват нейните съседи.

Преди да полудее, Албена живяла в София и имала съвсем нормален живот. Тя е около 35-годишна, има висше образование, завършила е „Международни отношения” в Лондон. Наскоро продала на безценица наследствен имот, с парите от който живее и в момента.

Албена е наследница на заможно семейство, родителите й са интелектуалци. Баща й е известният културолог Христо Карагьозов, който починал миналата година. Преди кончината си обаче лично той подал жалба до полицията и прокуратурата с молба дъщеря му да бъде прибрана в заведение за хора с психично разтройство. Човекът живеел с мъката болестта на дъщеря си, обвинявал се, че не може да й помогне. Освен него тя няма други близки роднини, имала единствено природен брат, с когото не била в добри отношения.

Веднъж вече Албена е била въдворявана в Центъра за психично здраве. Чрез ловките трикове на нает от нея адвокат обаче тя бързо се измъква от там. Защитникът тогава убедил съда, че Албена Карагьозова ще си пие лекарствата и ще живее като нормален човек.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6144 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.04.29 | 14:43

4
Нямало доказателства, а показанията на тези хора за тормоз, не важат ли... трябва спешна промяна в закона по този въпрос.
bat pan4o

2015.04.25 | 16:04

3
ми само едно лекарство ще я оправи-здрав ... и ще се успокои

2015.04.25 | 16:04

2
Накрая ще се стигне до случая в красно село,млад,перспективен човек си провали живота заради съседи пияници!

2015.04.25 | 16:04

1
Бившата ми жена имаше подобно поведение и ме тормозеше и все още продължава макар да успях да се разделя с нея, страда детето... но... няма доказателства и тя си продължава така... няма институция която да и въздейства...

Добави коментар

Водещи новини