Тръгна делото срещу феновете, пребили сина на пловдивска журналистка (галерия)

  • 21 април 2015 16:39

  • 1665
  • 0
Тръгна делото срещу феновете, пребили сина на пловдивска журналистка (галерия)
© Булфото

Пловдивският районен съд даде ход на делото, което бе образувано във връзка с мелето между футболни запалянковци в Пловдив в началото на годината.

Адвокатът, представляващ Румен Койчев - Красимир Елдъров, заяви, че се явява като частен обвинител и няма да иска парично обезщетение, а единствено адекватни присъди, за да може подобни инциденти да не се повтарят.

По делото има шестима обвиняеми - трима пълнолетни и трима непълнолетни. Законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години за това деяние за пълнолетен гражданин, като по отношение на непълнолетните наказанието по закон се редуцира в лишаване от свобода до 3 години, пише "Булфото".

На 3 януари пред заведение в квартал "Кючук Париж" възникна побой между привърженици на пловдивските отбори "Ботев" и "Локомотив", в резултат на който бе ранен 16-годишният Румен Койчев, син на журналистката от Радио Пловдив Искра Койчева. Пострадалият бе настанен за наблюдение в болница без опасност за живота. По разпореждане на Районна прокуратура - Пловдив започна досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т.12 от НК.

Вижте тук галерия със снимки от съдебното заседание

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини