И Унгария скочи на ФБР заради Холокоста

  • 21 април 2015 15:41

  • 2840
  • 3
И Унгария скочи на ФБР заради Холокоста
©

Унгария осъди думите на директора на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми за участието на граждани на страната в Холокоста, предаде РИА Новости.

Ръководителят на американската силова институция в статия, публикувана на страниците на вестник Вашингтон пост, обвини германци, унгарци и поляци в съучастие в масовото избиване на евреи по време на Втората световна война. "Тогава е имало много хора, които са били убедени, че при избиването на евреите не са правили нищо нередно", твърди Коми. "Те са били убедени в извършването на нещо, което е трябвало да бъда сторено", допълва авторът на статията.

Будапеща определи днес думите на Коми като клевета и изпрати протестна нота до дипломатическото представителство на Вашингтон в централноевропейската държава. "Думите на господин Коми не отговарят на истината и са лишени от чувства", се посочва в документа.

По-рано заради думите на Коми в полското външно министерство бе привикан и посланикът на САЩ Стивън Мъл. Той поднесе извинения, но и  заяви, че позицията на шефа на МВР не съвпада с официалното становище на Вашингтон.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2840 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2015.04.25 | 07:35

3
Най-големите престъпници и терористи са ционистите и слугите им от Фашингтон и Лондон и обвиненията им са наглост.

2015.04.25 | 07:35

2
Тук става обратното.Когато някой американец плямпа простотий за България и се меси във вътрешните и работи,обикновено политиците ни стоят мирно на червеното килимче в посолството на САЩ !
111

2015.04.25 | 07:35

1
чудно американците как ще определят избиването и последващото натикване в резервати на местното население?

Добави коментар

Водещи новини