Учени обещават вечна младост след 20 години

  • 21 април 2015 13:12

  • 3217
  • 2
Учени обещават вечна младост след 20 години
©

Краят на стареенето, лечението на рака, четенето на мисли и роботите хуманоиди вече не са обект единствено на научната фантастика, пише news7.bg.

Благодарение на шеметното развитие на технологиите, в следващите 20 години всички ние ще ги видим с очите си.

Гаранцията за това е на футуролозите и специално на д-р Хосе Кордейро – учен от световна величина. Вчера (20 април) той изнесе лекция в Аулата на Софийския Университет, организирана от българския клон на глобалната аналитична мрежа Millenium Project, която разработва прогнози за бъдещето.

Нано- и биотехнологиите, информационните технологии и когнитивната наука, свързана с изкуствения интелект, ще променят човечеството и човеците, сигурен е д-р Хосе Кордейро.

За да убеди неверниците, изтъкнатият футуролог демонстрира на практика някои технологични "чудеса", които трудно се вписват в рамките на настоящето.

Средство за телепатично общуване е една от най-невероятните технологии, която ще влезе в живота ни, смята д-р Кордейро. Заедно с изкуствения интелект, роботиката, и космическите пътувания, тези технологии ще се случат, защото се развиват с изключителна скорост.

Д-р Кордейро представи и чип, който дешифрира човешките гени. Веднъж, след като хората декодират собствения си геном, те ще знаят към кои болести са предразположени.

Така повече няма да бъдем лекувани, а ще можем да се предпазваме още преди болестта да е дошла, коментира световно известният футуролог.

Медицината също ще се промени напълно с главозамайващото темпо на развитието на технологиите.

В рамките на 30, до 40 години хората ще могат да спират и стареенето, предсказва д-р Кордейро. Тогава ще станем свидетели на "смъртта на Смъртта", както се изразява футурологът.

Но още преди това човечеството ще се сбогува с един от най-големите си и мъчителни кошмари – ракът.

В следващите години интернет също ще се развие главоломно. Целта на големите компании е до 7-8 години цялото население да е свързано в мрежата.

Всички наши устройства ще бъдат включени в интернет – автомобили, домакински уреди, широко приложение ще намерят сензорите...

Футуролозите предричат и бързото развитие на изкуствения интелект. Типичен пример за присъствието му в наши дни е гъвкавата операционна система за мобилни телефони – Android.

Според Кордейро обаче, в следващите 15-20 години развитието на изкуствения интелект ще напредне дотолкова, че няма да знаем дали разговаряме с човек или с машина.

Доскоро фантастика, всичко това сега е реален поглед в бъдещето... Технологиите са в надпревара с времето. А на нас, хората, се пада съдбовният избор да намерим вярната посока.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3217 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хохо

2015.04.24 | 22:33

2
Добре че сме 100 години назад !

2015.04.24 | 22:33

1
много от тези благини и сега ги има но за много богатите, в щатите шефката ми /свръх богата еврейка/ уж беше безнадеждно болна от рак но след два месеца лечение дойде като чисто нова но..... това е за богатите, а за бедните, да го ......бедните нали знаете

Добави коментар

Водещи новини