Стартират регионалните кръгове на Renault Trucks - Optifuel Challenge 2015 в България

  • 21 април 2015 12:24

  • 1308
  • 0
Стартират регионалните кръгове на Renault Trucks - Optifuel Challenge 2015 в България
©

На 28 април 2015 г. (вторник) във Враца стартират регионалните кръгове на състезанието за ефективно шофиране на Renault Trucks - Optifuel Challenge 2015.

Шофьорите на камиони в България могат да се включат в надпреварата и да управляват – камиона на годината Renault Trucks Optifuel, гама T. Състезанието ще премине през 10 локации в периода 28 април - 11 юни 2015 година – Враца, Плевен, Велико Търново и Габрово, Търговище, Варна, Бургас, Димитровград, Пловдив, Благоевград и София.

Маршрутът на състезанията у нас ще бъде зададен предварително, а шофирането ще се оценява въз основа на сравнителен анализ на консумацията на гориво и данни за начина на шофиране от Optifuel Infomax за преминаване по трасето на всеки отделен участник спрямо експертът от Renault Trucks.

За всяка от локациите ще бъдат излъчени по двама шофьори с най-добър резултат и така ще се формира група от 20 финалисти. Те ще се явят на националния финал на 25 юни 2015 г., където ще бъдат обявени и двамата победители, които ще отпътуват за международния финал през октомври.

Наградите за двамата български финалисти в Renault Trucks Optifuel Challenge 2015 са ваучери на стойност 1000 лв. за оригинални рекламни продукти с марката Renault Trucks, а собствениците на транспортните компании, в които работят, ще получат влекач Renault от гамата Т за безвъзмездно ползване в срок от два месеца.

Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис.

###

Селекциите в България ще се проведат от 28 април до 11 юни (от 10:00 до 18:00 часа), като следва:

 28 април 2015 г. – Враца, ресторант Лозница, околовръстен път Враца
 29-30 април 2015 г. – Плевен, бензиностанция Петрол, до Home Max
 12-13 май 2015 г. – Велико Търново и Габрово, хотелски комплекс Бряста, Велико Търново (по пътя за Дебелец)
 14 май 2015 г. – Търговище, бензиностанция ЕКО, до военния завод
 18-19 май 2015 г. – Варна, бензиностанция Петрол, до Бизнес парк Варна
 21-22 май 2015 г. – Бургас, сервизен център Бургас, кв. Долно езеро
 26 май 2015 г. – Димитровград, бензиностанция Петрол, изход Стара Загора
 27-28 май 2015 г. – Пловдив, сервизен център Пловдив, бул. Кукленско шосе“
 2 юни 2015 г. – Благоевград, картинг писта FDKART, главен път Е79, изход Кулата
 9 - 11 юни 2015 г. – София, сервизен център София Запад, бул. Сливница 630


Optifuel Challenge се организира в подкрепа на желанието на Renault Trucks да подпомага превозвачите и шофьорите да шофират по-икономично и да демонстрират експертните си умения за намаляване разхода на гориво, като им предоставя ефективни решения.


Всички аспекти на камионите от гама Т на Renault - дизайна на кабината и всеки елемент от силовата линия - са произведени, за да намалят горивната консумация. Новата гама залага също така на предимствата, осигурени от решенията Optifuel на Renault Trucks. Програма Optifuel, например, включва обучение на водачите и софтуера Optifuel Infomax за наблюдение и анализ на разхода на гориво. С тяхна помощ може да се постигне икономия до 15% за целия автопарк.

И накрая, всички камиони Renault от гама T се доставят с фабрична подготовка за инсталация на системата Optifleet. Лесна за употреба, Optifleet е средство, което подпомага вземането на оптимални решения за управление на парка. Така системата бързо доказва, че е незаменим помощник за фирмените мениджъри, организаторите на транспорта и шофьорите. В резултат от употребата й може да се спестят 5 000 евро на година на камион.

Всички тези услуги и технологии са достъпни за превозвачите и техните шофьори и ще бъдат показани и използвани по време на Optifuel Challenge 2015 като реална илюстрация на дългосрочния ангажимент на Renault Trucks да подпомага своите клиенти.

Последвайте канала на

Novini.bg
1308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини