КЗК отмени решение на шефа на "Софийска вода"

  • 21 април 2015 11:35

  • 1105
  • 0
КЗК отмени решение на шефа на "Софийска вода"
©

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на изпълнителния директор на "Софийска вода" АД за предварителен подбор за определяне на кандидати, които да бъдат поканени да подадат първоначална оферта и да участват в договаряне по процедура за възлагане на обществена поръчка.

Поръчката е с предмет "Изпълнение на инвестиционни проекти по водопроводната мрежа на територията на Столична община - Зона 1 и Зона 3", в частта по обособена позиция № 1.

КЗК е установила, че комисията за провеждане на процедурата е отстранила незаконосъобразно жалбоподателя "Аква Инженеринг Груп" ДЗЗД.
Комисията е следвало да предостави възможност на участника в обединението "Диана Комерс 1" ЕООД да представи доказателства за изпълнението на СМР по договор, сключен между "Софийска вода" АД и "Аква Инженеринг Груп" ДЗЗД.

Действията на комисията съставляват нарушение на чл. 68, ал. 8 от ЗОП, съгласно който комисията уведомява участниците, като им изпраща протокол с констатациите относно наличието и редовността на представените документи в плик № 1 и определя срок за допълнителното им представяне в случай на нередовност.

Допуснатото нарушение е съществено, в резултат на което КЗК връща процедурата за ново разглеждане на документите на кандидатите от етап предварителен подбор съобразно мотивите в решението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1105 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини