ЕС унифицира газовите договори?

  • 21 април 2015 10:56

  • 1343
  • 3
ЕС унифицира газовите договори?
©

Европейската комисия планира да създаде единен формуляр за газовите договори, каза европейският комисар по енергетиката Марош Шефчович пред руския в. Комерсант.

Според заместника на ръководителя на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз – Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето в новите документи ще бъде включена графа, в която ще бъдат описвани всички предложения за доставка на синьо гориво и ще може да бъде избрана най-изгодната оферта. "По този начин всяка една членка на 28-те, независимо дали е стара или нова, дали е малка или голяма, може да прецени дали дадено предложение е честно или не", посочи представителят на Словакия в ЕК.

Според Шефчович Брюксел няма да настоява за публично разкриване на цените, условията и текстовете на споразуменията за доставка на газ. "Ние искаме, използвайки новите формуляри, да не разгласяваме поверителна информация. Системата, която ние разработваме, има за цел всички участници в сделките - доставчици и получатели да имат ясна информация и да могат да сравняват различните предложения, за да могат да сключат честна сделка", допълни той.

"Ние ще използваме поверителната информация и ще я обработваме, обобщаваме и в резултат искаме да създадем база данни, върху която ще се водят преговорите", поясни Шефчович.

По думите на словашкия политик ЕК планира да внесе поправки в правната база на 28-те, които да позволят обмен на информация между правителствата на ЕС, от една страна и властите на трети държави, от друга. "В същото време искаме да спазим правото на търговската тайна", допълни той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1343 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.22 | 09:13

3
ЗАРОБВАНЕТО НА ЕВРОПА ПРОДЪЛЖАВА

2015.04.22 | 09:13

2
прави са британците че искат да напускат ткзЕС

2015.04.21 | 14:33

1
Полска проститутка въртяла свирки на гърци.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини