Температурите днес падат още, на места ще превалява

  • 21 април 2015 06:02

  • 708
  • 0
Температурите днес падат още, на места ще превалява
©

Днес по-значителна ще е облачността над Централна и Източна България, ще има и предимно слаби превалявания.

В западните райони ще остане почти без валежи, с разкъсана облачност, информира БНР, цитирайки НИМХ-БАН.

Вятърът ще се ориентира от северозапад-север, като ще продължи да прониква студен въздух.

Дневните температури ще се понижат спрямо днес и максималните ще са между 10 и 15 градуса. Атмосферното налягане пак ще стане около и малко по-високо от средното за месеца.

По Черноморието по-често ще е със значителна облачност, на места - със слаби превалявания. До обяд ще духа умерен северен вятър, който по-късно през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 10-12 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението ще е около 2, по носовете - и 3 бала.

Над планините ще е предимно облачно. В старопланинския район, Родопите и Странджа ще има краткотрайни и предимно слаби превалявания, като по най-високите части ще превали сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен - от север. Температурите ще се понижат. На 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м - около минус 3 градуса.

В сряда ще се задържи хладно и предимно облачно, на много места с превалявания. Вятърът ще отслабне, но ще остане от север. През нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъса и чувствително ще намалее.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще бъде почти тихо и минималните температури ще са по-ниски в сравнение с предишните дни, а дневните ще се повишат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини