Приключи събирането на отломките на разбилия се самолет на "Джърмануингс"

  • 20 април 2015 20:43

  • 1476
  • 0
Приключи събирането на отломките на разбилия се самолет на "Джърмануингс"
© Getty Images/Guliver

Приключиха операциите по събиране на отломките на самолета "Еърбъс" А320 на германската компания "Джърмануингс", който се разби на 24 март във Френските Алпи, съобщи жандармерията, цитирана от Франс прес.

Предстои да започнат операциите по пречистване на района. Събирането на отломките започна на 9 април. До 15 април бяха събрани 80 процента, или 35 тона. Отломките, с размери от няколко сантиметра до няколко квадратни метра, бяха разпръснати в труднодостъпен планински район с площ около хектар и половина.

Те вече са складирани в хангар в Сен-лез-Алп в близост до мястото на катастрофата. При разбиването на самолета, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, загинаха 150 души.

Според разследването самолетът е бил нарочно разбит от втория пилот Андреас Лубиц. След катастрофата редица авиокомпании преразгледаха мерките за сигурност по време на полет и вече в пилотската кабина задължително трябва да има постоянно по двама души. В случая с полета на "Джърмануингс" главният пилот на самолета е излязъл за малко от кабината, при което Лубиц е блокирал вратата й и му е попречил да се върне, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини