Плевнелиев на официални визити в Косово и в Босна и Херцеговина

  • 20 април 2015 16:01

  • 1069
  • 5
Плевнелиев на официални визити в Косово и в Босна и Херцеговина
© Пресцентър Президентство

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официални посещения в Косово и в Босна и Херцеговина в периода 21-23 април, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Европейската перспектива за държавите от Западните Балкани, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, енергийната диверсификация, икономическото и инвестиционното сътрудничество, както и партньорството в сферата на сигурността ще бъдат сред акцентите в разговорите на държавния глава с президента на Косово Атифете Яхияга и с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич.

В Косово президентът Плевнелиев ще се срещне и с председателя на парламента Кадри Весели. Държавният глава ще разговаря с българските представители в международните организации, които работят в Косово и ще посети щаба на КФОР, където ще се срещне с генерал-майор Паоло Филиуоло, командващ силите на КФОР и с българския военен контингент, участващ в мисията.

При визитата си в Босна и Херцеговина президентът Плевнелиев ще се срещне с председателстващия Председателството и с членовете на Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич, Драган Чович и Бакир Изетбегович. Президентът Плевнелиев ще разговаря и с членовете на ръководството на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, както и с председателстващия Съвета на министрите Денис Звиздич.

В Сараево президентът ще се срещне и с представители на Външнотърговската камара на Босна и Херцеговина. Държавният глава ще посети военната база на ЕУФОР и ще разговаря с генерал-майор Йохан Люиф, командващ военната мисия на ЕС в Босна и Херцеговина "Алтеа", както и с българските военнослужещи, участващи в мисията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1069 5

Коментари 5

Добави коментар
гошо

2015.04.21 | 11:08

5
Медици,направете нещо!

2015.04.21 | 11:08

3
Да попита защо косовци бягат с децата си!Война няма?

2015.04.21 | 11:08

4
Един журналист публикува документи,от които хората се изплашиха.
Аз

2015.04.21 | 11:08

2
Не знам дали ни излага, но човека си има задължения! Лошото е, че разни хора, които нямат никакви задължения (като Георги Първанов) ходят по света да ни излагат!
ТИМ

2015.04.21 | 11:08

1
Боже, този защо не си седне на задните части и да спре да обикаля по света да ни излага!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини