Отслужиха панихида за загиналите в "Св. Неделя"

  • 20 април 2015 14:10

  • 1137
  • 1
Отслужиха панихида за загиналите в "Св. Неделя"
©

Панихида в памет на загиналите при терористичния акт в столичния храм „Св. Неделя" бе отслужен днес. Лично Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит дойде, за да се помоли за упокоение душите на жертвите в храма, който преди 90 години става лобно място на 134 души и други починалите по-късно от раните си.

Панихидата бе отслужена от преосвещения Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит. В словото си той припомни нечувания и безпримерен терористичен акт посегнал на човешки животи под купола на храма, когато е звучало Словото Божие, на Велики четвъртък когато Господ Иисус Христос е основал Тайнството на Тайнствата – светата Евхаристия, която съединява човека с Бога. Архиереят отправи молитва Бог да пази занапред българския народ от кръвопролития и всякакво посегателство над най-ценния дар – човешкия живот, който само Бог, Който го е дал, може да отнеме в свое време.

В заупокойната служба взеха участие и патриаршеския викарий Тивериополски еп. Тихон, Софийският протосингел ставр. ик. Ангел Ангелов и свещенството при храма начело с предстоятеля ставр. ик. Мина Минчев.

Последвайте канала на

1137 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AJ4A

2015.04.22 | 18:58

1
КогатоПапата говори за Сталиновия геноцид, Българската православна църква и дума не обелва за КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГЕНОЦИД!!!! На всичкото отгоре БОЛШЕВИШКИТЕ КОМУНИСТИ-ТЕРОРИСТИ ПРОДЪЛЖАВАТ НАЙ-НЕОБЕЗПОКОЯВАНО ДА СЕ ХВАЛЯТ, ЧЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ЦЪРКВАТА СВЕТИ КРАЛ (СВЕТА НЕДЕЛЯ) И НЯМА ГЛАВЕН ПРОКУРОР, КОЙТО ДА ЗАБРАНИ ПОДОБНА ТЕРОРИСТИЧНА ПАРТИЯ!!!!

Добави коментар

Водещи новини