Танев: Нови учебници, когато има нов закон (видео)

  • 20 април 2015 12:53

  • 1278
  • 0
Танев: Нови учебници, когато има нов закон (видео)
© Булфото

Днес в министерството на образованието проф. Тодор Танев Тодор Танев и директорът на Националния център за информация и документация Ваня Грашкина подписаха Споразумение за сътрудничество при извършването на комплексна административна услуга, предаде репортер на Novini.bg.

С това споразумение се въвежда една комплексна услуга за издаване на професионална квалификация от нерегламентираните професии. Всяка държава определя кои професии са регламентирани и кои не. Досега тези услуги са били предоставяни от двете институции. Сега желаещите да се сдобият с този документ вече могат да го направят дистанционно. Най-много от тази услуга се ползват чужди граждани завършили в България и българи работещите в чужбина.

На въпрос на журналисти кога ще имаме нови учебници проф. Танев категорично заяви, че съдържанието в учебниците ще бъде сменено. Това ще стане, когато имаме нов закон и нови учебни планове. Всички са наясно, че в учебниците има големи недоразумения. особено по история. На въпрос отправен от министерството отправен към Историческия факултет на СУ относно съдържанието, историците ни отговориха, че историята е наука, в която събитията търпят различно тълкуване и за това се получават такива разминавания, разкри министърът. Проф. Танев обясни, че учителите са тези, които преценяват и избират учебниците и помагалата. Аз имах учител. Казва с Асен Николов. Той можеше да преподава и без учебник, спомни си министърът. Гарантирам, че ние ще се отървем от тези учебници, но когато имаме новите стандарти, заяви още той.

Проблемът с фалшивите дипломи е съществувал винаги. Лошото е, че не може да бъде премахнат на 100%. Факт е, че тази практика излага България, продължи Танев. Министърът се надява, че с подобряване на качеството на образование и с по-добрата работа на всички институции  този проблем може да бъде сведен до минимум. Всеки сигнал получен в министерството относно покупко-продажбата на диплома се предава на прокуратурата, поясни Танев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1278 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини