Христо Иванов: Дебатът за промени в Конституцията върви зле

  • 20 април 2015 12:37

  • 1504
  • 4
Христо Иванов: Дебатът за промени в Конституцията върви зле
© Булфото

Това какви изменения на Конституцията ще бъдат приети от Народното събрание не зависи от министъра на правосъдието. Дебатът върви зле, защото не успяваме да се фокусираме върху принципните въпроси.

Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския след откриването на Втория форум за правосъдие и права на човека, който се провежда в София, съобщи "Фокус".

Министър Иванов поясни, че не би се ангажирал да поставя оценка за работата на Висшия съдебен съвет. "Тя би следвала да се поставя от тези, които имат представители във ВСС - магистратите и парламента. Въпросът е институциите, които са излъчили представители там, да дават оценка, защото тя е меродавна. Именно на база на тези оценки трябва да се взима решение за съдбата за един или друг състав на ВСС. Механичната смяна на едни членове с други не е индикация за подобряване на ситуацията в страната", посочи министър Иванов.

По думите му съдебната реформа в България може да бъде извършена само с конкретни действия в правилната посока. "ВСС не може да бъде сменен с пресконференция. Ако говорим за предсрочно прекратяване на мандата му, това ще стане с решение на Народното събрание, с което се приемат едни или други промени в Конституцията", допълни министър Иванов.

Последвайте канала на

1504 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
На снимката

2015.04.20 | 22:54

4
Един сикаджия и един лумпен с отнети адвокатски права , който плю та се скъса по сикаджията а сега се целуват с език
ФЕСБОЙКО

2015.04.20 | 22:42

3
Според запознати със сделката зад цялото ято офшорки стоят освен вече свързваният с „Булгартабак“ ДПС депутат Делян Пеевски, двукратен премиер, котарак-културист, който е и личен приятел на премиера, и почетен председател на етническа партия. Героите със сигурност са разпознаваеми. -с. Трънак, Айтоско е изградена чешма в тяхна памет. През 2003 г. пред паметника на терористите се поклони и Бойко Борисов, заобиколен от висши кадри на ДПС като Касим Дал и Четин Казак и самия Ахмед Доган.

2015.04.20 | 16:49

1
Gei pak oburka da ne govorish za Siderogly

2015.04.20 | 22:41

2
Алооо, да не си мислите, че сме очаквали нещо друго? Затова и не сме, и няма да гласуваме за вас! А за ваше сведение, ако ще правите реформа то тя се прави от раз и до дъно, а вие ми се каканижете с тенденция нищо съществено да не направите!!! На тия тъпотии и стрина Гана от Долно Нанагорнище няма да ви се върже!

Добави коментар

Водещи новини