Пеленаче издъхна в болница

  • 19 април 2015 20:44

  • 8924
  • 6
Пеленаче издъхна в болница
©

Пеленаче на 42 дни издъхна във варненската болница "Св. Анна". Причината за смъртта все още не е ясна. Случаят се разследва от Варненската окръжна прокуратура, каза окръжният прокурор Радослав Лазаров, съобщава Стандарт.

Малкият Найден починал внезапно на 15 април, докато го лекували от бронхопневмония. Във фаталния ден бебето вдигнало 39,4 градуса и родителите му - Десислава и Стефан Димови, го завели на педиатър. Докторката му изписала детски нурофен и капки за уши. След известно успокоение детето вдигнало висока температура и започнало да пищи от болки в ушите. Родителите му го закарали в спешното отделение на "Св. Анна", където установили, че има бронхопневмония.

Бебето било прието в Клиниката по педиатрия, там му направили проба за алергия и му били антибиотик. След малко обаче Найден станал на лилави петна. Развиках се за помощ, биха му урбазон, но бебето ми почина, не можаха да го спасят, плаче майката. Според епикризата бебето е починало след остър миокардит и мозъчен кръвоизлив. Колегите са действали адекватно и отговорно, няма пропуски, категоричен е изпълнителният директор на МБАЛ "Св.Анна" д-р Гален Шиваров. Според него, внезапната смърт е загадка и за лекарите, докато не излязат резултатите от аутопсията. Медиците обаче смятат, че бебето още с раждането е имало сепсис, който е отслабил имунитета му.

Последвайте канала на

8924 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
whatever

2015.04.22 | 15:05

6
При толкова много издъхнали дечица напоследък, как пък никога не се установява лекарска грешка. Пазят си гърбовете, докато невинни умират.
zna4i

2015.04.21 | 12:30

3
Без да съм учила медицина след 10 изречения прочетени за неонаталния сепис мога да заключа, че да има лекарска грешка, какво всеки друг случай в бг болница, както при ваяка самолетна катастрофа, както винаги... Защо не се сетихте, че може да е сепсис преди да му подадете антибиотик, да му пуснете с-реактивен протеин, прокалцитонин и .т.н, и после изследване на причинителя бактерия, гъба и т.н. Щото сте мързели, щото сте и некадърни. Аз не ви обвинявам, че нарочно сте го затрили детето, аз знам че вие толкова можете, понеже сте завършили медицина с 3, нали?
Не съм лекар

2015.04.22 | 15:04

5
Овцо, двойка, седни си! Изследването на С-реактивен протеин отнема 24 часа. Имали ли са време да чакат толкова, овца с овца неграмотна! Обясни как от пневмония става мозъчен кръвоизлив? Не можеш? И аз не мога! Кръвоизлив става при тежко раждане или при удар по главата. Не и при пневмония.

2015.04.21 | 12:35

4
ЕДНО ВРЕМЕ ПРИ БАЙ ТОШО ЗА ЗАЧЕРВЕНО ГЪРЛО ТЕ Вкарваха под наблюдение в болницата а сега на ОЦЕЛЯВАНЕ --Кое оцелее оцелее....
koko

2015.04.21 | 10:04

2
затриването на българите върви по план.ПЛАНЪТ РАН-ЪТ и Българите да мрът.Това беше дивиза на американските изроди,който дойдоха да ни оправят в зората на така наречената демокрация.
от телевизията знам

2015.04.21 | 00:50

1
Лилавите петна са признак че нещата са отишли твърде далече. :-( И е твърде късно да се направи каквото и да било.

Добави коментар

Водещи новини