Румяна Тодорова в битка за шеф на лекарите

  • 19 април 2015 13:07

  • 2883
  • 1
Румяна Тодорова в битка за шеф на лекарите
©

Бившият управител на здравната каса д-р Румяна Тодорова може да е един от кандидатите за председател на лекарския съюз, научи „Преса“. В средата на месец май предстои отчетно-изборен събор на съсловната организация. На него досегашният шеф д-р Цветан Райчинов със сигурност ще сдаде поста, защото вторият му 4-годишен мандат изтече и по устав той няма право на трети.

До десетина дни трябва да започне официалното издигане на кандидатурите, но вече текат совалки между регионалните колегии кой кого ще подкрепи. Очаква се именно хората на Райчинов да номинират д-р Тодорова. Самият той е поканил доскорошната шефка на НЗОК на работа в БЛС като експерт.

Другата изненадваща кандидатура ще е тази на зам.-шефа на „Пирогов“ д-р Стоян Сопотенски.

Той ще е номинацията на софийската колегия, но за него вероятно ще гласуват и докторите от Пловдив. Третият, който ще се включи в битката, е председателят на плевенската колегия д-р Венцислав Грозев. Хирургът и рицар тамплиер разполага със сериозно лоби в цялата страна и е сочен като фаворит за поста.

Новият председател на лекарския съюз ще получава месечна заплата от 3699 лева. Годишният бюджет на съсловната организация, който се упралява от шефа и неговите заместници, е 1,5 млн. лв.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2883 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Господинов

2015.05.13 | 13:08

1
Бива си я заплатата. В сравнение с лекарските...

Добави коментар

Водещи новини