Рекордна пратка кокаин заловиха на о-в Мартиника

  • 19 април 2015 06:42

  • 3981
  • 1
Рекордна пратка кокаин заловиха на о-в Мартиника
©

Френските власти на остров Мартиника съобщиха днес, че са заловили край отвъдморската територия на страната в Карибско море рекордна пратка от 2,2 тона кокаин, предаде Франс прес.

Наркотикът на стойност 70 милиона евро бил открит на борда на платноходка в сряда.

Трима заподозрени, двама испанци и венецуелец, били арестувани на борда на плавателния съд. Единият от задържаните испанци е познат на органите на реда за терористична дейност през 80-те години на 20-и век в редиците на баската сепаратистка организация ЕТА. Заловеното количество кокаин е рекордно за френските митнически власти.

Иначе кораб от френските военноморски сили арестува през ноември 2006 г., отново край Мартиника, панамски товарен кораб с 4,3 тона от белия прах. Акцията от сряда е резултат от двугодишна международна операция.

Заловеният кокаин е унищожаван днес при строги мерки за сигурност. Карибско море е ключов транзитен път за трафика на кокаин. То се намира близо до трите страни най-големи производители на този вид наркотик в света - Перу, Колумбия и Боливия, всички те в Южна Америка. По-голямата част от транспортирания през Карибско море кокаин отива за Съединените щати. Близо една четвърт е предназначена за Европа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3981 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.19 | 17:28

1
Брендо пак се е измъкнал! Браво!

Добави коментар

Водещи новини