28 годишен европеист оглави столичната организация на АБВ

  • 18 април 2015 15:28

  • 2349
  • 2
28 годишен европеист оглави столичната организация на АБВ
©

АБВ се създаде, за да предлага политическа алтернатива. За да комуникира с хората. Да събира добрите идеи и да създава политики за тяхната реализация. Това ще бъде и пътят, който ще следва градската организация на партията в София“. Това заяви пред делегатите на Учредителната градска конференция на ПП АБВ за град София избраният за председател на организацията Тодор Цанев.

Цанев получи подкрепата на 120 от делегатите на форума. Той се пребори за лидерското място в конкуренция с Емил Димтров - син и Веселин Радков, които получиха съответно подкрепата на 111 (димитров-син) и 20 (Радков) от делегатите.

„Двете неща, на които държах преди началото на днешната конференция, са факт. Първо – тя е възможно най-отворена и прозрачна с използване на широко сито при избор на делегати. И второ: вотът за председател да бъде реален с тайно гласуване, което му осигурява максимална демократичност и прозрачност на процедурата“, посочи пред повече от 400 представители на Градската конференция на АБВ – София Тодор Цанев. Той изрази увереност, че конференцията е дала на градската структура на АБВ в София увереност и стабилност, реултатите от които ще се видят още на местния вот наесен.

Форумът бе открит от лидера на Алтернатива за българско възраждане и президент на България (2002-2012) Георги Първанов. В обръщението си към делегатите той заяви, че очаква от градската организация на АБВ - София да работи активно за утвърждаване на политическата идентичност на партията в лявото политическо пространство, както и за издигането на силен кандидат за кмет на столицата. “Трябва да си имаме своя силен кандидат за кмет, който да тегли листа, която да може наистина да вкара достатъчен брой общински съветници в СОС и така да участваме активно във формирането на политиката на Столичния общински съвет“.

Пред делегатите на градската конференция на ПП АВБ Първанов заяви категоричното намерение на ръководството на партията да осъществи солидна и качествена кампания за местния вот в цялата страна.

„Ако ние успеем да постигнем добри резултати, като кметове на общини, като заместник-кметове и председатели на общински съвети, като общински съветници и районни кметове, ако ние успеем да изградим една широка мрежа, то това ще означава наистина много за АВБ - успеха на тези избори. Доброто, силното представяне (на местните избори) е предпоставка за успеха ни и на президентските избори догодина, в които ние ще участваме не на олимпийския принцип“, подчерта в заключение Георги Първанов.

Последвайте канала на

2349 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.04.19 | 12:43

2
Несъщестуващи личности с големи амбиции,както фолк изпълнителките:Да ми видят акъла и по телевизията!

2015.04.19 | 12:43

1
Алтернатива на българското безумие.Къде се пишете в списъка на партиите.Защо не си стояхте на посраното дъ.. че да се обаждате?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини