Президентът: Българската армия очаква държавата да застане на нейна страна

  • 18 април 2015 14:04

  • 2373
  • 19
Президентът: Българската армия очаква държавата да застане на нейна страна
©

Българската армия очаква държавата да застане на нейна страна и аз ще се застъпя за личния състав, който има своите претенции. Надявам се на предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност да се получи качествен дебат за изграждането на способности, съвместимост с партньорите от НАТО и адаптивност към динамично променящата се среда на сигурност, коментира пред журналисти президентът и върховен главнокомандващ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното днес в Пловдив, където посети военно формирование 44220. Държавният глава наблюдава демонстрация на екипировка и техника на формированието за овладяване и преодоляване на последиците от наводнения и земетресения.

„Крайно време е да има ясни правила за пенсионирането в Българската армия. Ако се променят правилата, то това трябва да стане веднъж завинаги или със съответния гратисен период“, заяви държавният глава в отговор на журналистически въпрос. По думите на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното държавата трябва да има коректни отношения към военнослужещите и да не променя условията, при които те постъпват в редиците на армията ни. „Аз съм оптимист - Българската армия ще получи една ясна заявка от Министерството на труда и социалната политика за дългосрочно и устойчиво решение на въпроса в интерес на военнослужещите. Надявам се до провеждането на заседанието на КСНС това да се случи“, посочи президентът.

"Вярвам, че пропуските в охраната на стратегически важни обекти, които станаха очевидни за всички, ще бъдат отстранени“, каза още президентът Плевнелиев в отговор на въпрос за причините за взривовете в Иганово и апелира виновните да понесат отговорност. „Българската прокуратура е институцията, която най-добре ще прецени, и аз очаквам отговорни действия“, каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По повод заявеното от министър-председателя намерение за конституционни промени, свързани със съдебната система, президентът посочи, че това е възможност за осъществяване на смислена реформа в интерес на народа и справедливостта в държавата. „Надявам се от политически декларации да минем към действие и да се поздравим към края на тази година с добри резултати”, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Според президента, е очевидно, че реформата в българското правосъдие трябва да бъде дълбока и тя не изключва и конституционни промени.

Президентът Плевнелиев припомни, че още миналата година е заявил своето категорично намерение да се възползва от правото си да инициира изменения в основния закон, ако те са необходими и ако не се постигне политическа воля и споразумение в тази насока. „Това трябва да стане след публично обсъждане и добра подготовка. Затова приветствам министър–председателя за намерението да се проведе дълбока реформа, която включва и промени в Конституцията“, допълни президентът Плевнелиев.

Държавният глава бе категоричен, че тези промени трябва да се подготвят внимателно чрез обществен дебат и чрез съгласуване с всички браншови организации. „Радвам се, че главният прокурор и председателят на Върховния касационен съд също дадоха такава заявка”, допълни президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

2373 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
ASPARUH

2015.04.21 | 16:27

19
NA GOSPODİN PLEVNELİEV MU POJELAVAM PONE O6TE TRİ MANDATA DA BADE PREZİDENT NA BALGARİA. 4ESTEN 4OVEK,ZASLUJAVA Sİ!!!

2015.04.20 | 14:02

18
боклук , лъжец , лицемер , продажник и лижегъзец

2015.04.20 | 14:02

17
Аве щморц издухан,само за идно щта замоля,кат ходиш по чужбината,не казвай че си Българин,че умирам от срам,кажи че си Македонско л*айно - веднага ще ти повярват

2015.04.20 | 14:02

16
абе тъпанар Държавата това е Българският Народ! той не очаква да въоръжаваш БА с Американски танкове а очаква ти Митов и Ненчев да си подадете оставките

2015.04.20 | 09:21

15
Тоя приказва,като пиан с уйа си ! Абсолютно нищожество !

2015.04.20 | 09:21

14
Bokluk
Не губете време

2015.04.20 | 09:21

13
Ало психиятрията... елате да приберете един луд, лесно ще го познаете изживява се като ирландска пастирка!

2015.04.20 | 09:21

12
Тоз душевно болен се терзае за българската армия и за българската държава?! Юда Искариотски...

2015.04.20 | 09:21

11
Знаем бе росене нали така ти заповядаха Джон Кери и Виктория Нюланд ти сега преводач ли си?Президент ли си?

2015.04.20 | 09:21

10
аз не знам с кой акъл го избрахте тоя олигофрен за президент,ма Бойко и ти си за тепане щото ти го предложи - майнината ви на целия ГЕРБ тогава,Пеевски Доган,Съсели е по добре дейба идиотите герберастки

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини