Христо Иванов: Някои хора искат само да се снимат със съдебната реформа

  • 17 април 2015 21:19

  • 1759
  • 1
Христо Иванов: Някои хора искат само да се снимат със съдебната реформа
©

Независим съд и ефективна прокуратура. Това е основната идея на съдебната реформа. За съжаление някои искат да се снимат само с реформата.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Пакетът от реформи, които предложихме с премиера, няма да постигнат всичко. Не искаме да лъжем хората. Тази промяна обаче е фундаментална. Моята молба е да не се занимаваме с въпроса за персоналния състав на ВСС. Нещата изглеждат все едно едните искат да си назначат свои хора, а другите вече имат свои хора там и не искат те да бъдат махнати. Целта е да сменим системата. Никой не иска да сменя Висшия съдебен съвет, категоричен беше Иванов.

Аз съм убеден, че Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е на ясно, че трябва да има реформа. Двамата нямаме никакви договорки. Трябва да оставим това конспиративно мислене. Трябва да направим сериозен конституционен дебат. Сега имаме тази възможност и политически, и обществено. Всичко друго е дребнотемие. Трябва да гледаме съществените проблеми и да си вършим работата. Чух какво са казали от БСП днес. Трябва да проведем дебати и разговори. Важно е да променим конституцията, поне в частта й за съдебната система, продължи министърът.

Той коментира и темата Румяна Ченалова. Трябва да оставим съда да си свърши работата. Големият въпрос е дали наистина е имало проблеми в съда, в прокуратурата, в следствието. Всичко друго ще е поредната пиар акция и показен арест, каза Иванов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.18 | 11:35

1
Този змей, ако си сложи чалма и си вземе пушка ще заприлича на боец от Ислямска дърава. Ако ахне кот - истински талибан! При положение, че не намери кон може яхне туристическата министърка, която много прилича на четириногите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини