ИД взривиха кола бомба до американското консулство в иракския град Ербил

  • 17 април 2015 21:06

  • 1671
  • 1
ИД взривиха кола бомба до американското консулство в иракския град Ербил
©

Трима души са загинали при атентат с кола бомба до американското консулство в столицата на автономния район Иракски Кюрдистан - град Ербил, съобщи АФП, позовавайки се на властите.

По-рано Ройтерс съобщи за един убит и петима ранени. Агенцията се позова на кмета на Ербил Нихад Коджа. "Кола бомба се взриви край входа на американското консулство. Мишената изглежда е било консулството", каза Коджа. На снимки, публикувани в социалните медии, се вижда черен дим, издигащ се иззад многоетажни сгради в населения предимно с християни квартал Анкауа, в който има много кафенета, популярни сред чужденците. Засега няма информация дали комплексът на консулството е пострадал при експлозията.

Екстремистката групировка Ислямска държава пое отговорност за атентата, предаде Ройтерс. Ислямска държава съобщи в Туитър, че нейни бойци успели да взривят бомба срещу сградата на американското консулство в Ербил и при нападението имало много убити и ранени, добавя Ройтерс.

Най-малко 31 души са загинали днес при поредица бомбени експлозии на обществени места в иракската столица Багдад, предаде БТА, цитирайки АП, позовавайки се на властите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1671 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.22 | 21:13

1
Бог да прости жертвите на американската армия ИД !

Добави коментар

Водещи новини