Голям горски пожар гори край Струмяни

  • 17 април 2015 19:41

  • 1069
  • 0
Голям горски пожар гори край Струмяни
©

300 декара от 120-годишна иглолистна гора горят в момента на територията на „Държавно горско стопанство „Струмяни”, алармира инж. Дамян Дамянов, и.д. директор на Югозападно държавно предприятие – Благоевград, цитиран от „Струма”.

Пламъците са тръгнали от македонска територия, смятат от горското. Причината е и в силния вятър, и в несправянето с пожара от страна на македонските противопожарни служби. Мобилизирани са горските стопанства в района – става дума за горските от Струмяни, Сандански, Катунци, Петрич, Първомай, Кресна, Благоевград . Борбата с пламъците ще продължи вероятно и през нощта, като в тъмната част ще се премине към дежурство и наблюдение, а на сутринта работата по ограничаване и спиране на пожара ще продължи.

Няма опасност за населението, което се намира в близост до горящите територии на „Държавно горско стопанство „Струмяни. Това каза  директорът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”-Благоевград Георги Пърмаков, цитиран от Фокус. По думите му, около 70-80 души гасят пожара и към момента може да се счита, че той е ограничен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1069 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини